Kökleri kadim bir maziye giden şanlı tarihimiz bizlere bugün vatan olan bu toprakların her santiminde kendini hatırlatırken atiye daha güvenle ve heyecanla bakmamızı da sağlıyor.

Yaşadığımız dönemde coğrafyamız sistematik olarak yürütülen operasyonların merkezi aslında diğer bir ifade ile hedefi olsa da biz millet olarak tarihimizin bize verdiği tecrübe ve cesaretle olabilecek her zorluğun altından daha da güçlenerek kalkacak bir şuura ve iradeye sahibiz.

Bu bağlamda ülkemizin yaşadığı sosyo-siyasi-ekonomik olayları yorumlamak zor olmasa gerek. Çünkü coğrafyamızda artık söz dinleyen değil, söz dinleten bir Türkiye var. Yani mahallenin çocuğu artık büyüdü genç oldu ve bu genç artık her şeyin farkında, mahallenin serserilerine ne kendini ne de diğer mazlum çocuklarını ezdirmemek için mücadele ediyor. İşte yaşadığımız olayları bu açıdan ele almamız konuya kısa bir özet getirmiş oluyor.

Türk milleti olarak devleti hep yüce bilip, devletin töresine, geleneğine ve terbiyesine asla sırtımızı dönmedik. Bu aziz milletimizin kanında ve ruhunda vardır.

Ülkemizin yaşadığı zorlu süreci çok iyi anlayıp, karşı karşıya kaldığımız saldırılarda devletimizin yanında olduğumuzu ve olmaya da ilelebet devam edeceğimizi buradan açıkça beyan ederiz. Estirilmek istenen rüzgar eve güçlü ancak bu rüzgar Türkiye’nin sadece üzerindeki tozları alacak ve Türkiye daha parlak bir şekilde geleceğe yürüyecektir. Her şeysiz yaşarız ama devletsiz asla!

Kurban bayramı nedeniyle buluştuğumuz bu köşemizde yukarıdaki düşünceleri yazmadan bayrama geçemezdim. Bir yanı eksik kalırdı. Gazeteciyiz eksikleri, yanlışları eleştiririz daha iyisinin yapılması için ancak mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır demekten de asla geri durmayız.

Federasyonumuzun da ülkemizle birlikte gelişip, büyüyüp güçlendiğini görmek bizlere gurur ve heyecan veriyor. Bizler gazeteciler olarak kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getirirken doğru, hızlı ve güvenilir olma ilkesini de asla unutmuyoruz. Federasyonumuzun bu kapsamda yaptığı çalışmalar, attığı adımlar mesleğimiz ile birlikte sektörümüze de güç, güven ve itibar kazandırmaya devam ediyor. Şahsım ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti adına federasyonumuzun çalışmalarında emekleri olan başta Yılmaz Karaca başkanım olmak üzere tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza da teşekkürü borç bilir şükranlarımı sunarım.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinde de söz etmezsek olmaz. Başkanlığı görevini şerefle yaptığım Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti de federasyonumuzun izinden giderek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlimizde siyaset-bürokrasi ve stk üçgeninde cemiyetimiz gerçekten söz sahibi ve etkin bir konuma ulaştı. Kent muhabirliği eğitimi ile gazeteci arkadaşlarımıza eğitimler verildi. Meslektaşlarımız ve cemiyetimizin yüceltilmesi ve imkanlarının artırılması için fedakarca çalıştığımızı söylemek gerçekten bencillik olmayacaktır. Nevşehir’de artık kurumsal bir otorite haline gelmiş, başkanından yönetimine, yönetiminden en yeni üyesine kadar kenetlenmiş mesleği için şehri için dertlenen, iş, proje üretmek isteyen heyecanlı yürekler var. Bunu görmek bizleri mutlu ettiği gibi çalışmalarımız ve emeklerimizin de ne denli önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu.

Daha güçlü, daha başarılı her anlamıyla bütünleşmiş bir ülke hayali ile basınımızın da daha çok güçlendiği günleri görebilmek en büyük arzumuz ve hayalimizdir.

Bu düşüncelerle sevginin, barışın, kardeşliğin, yakınlaşmanın, paylaşmanın daha da bir anlam kazandığı kurban bayramınızı tebrik eder birlik içinde nice bayramlara ve bayram gazetelerine kavuşmayı ümit ederim.

Sevgi ve selamlarımla…

Bayram EKİCİ

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı