15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Nevruz kutlaması okul bahçesinde düzenlendi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Özden Taşğın, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Güzeller, Nevşehir´de bulunan bazı okulların okul müdürleri, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde görevli öğretmen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda konuklara etli pilav dağıtıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Güzeller etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “Nevruz, Türklerin (Göktürklerin) Ergenokon´dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan´dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, M.Ö. 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart´ta kutlanır. 

Türkiye´de bir gelenek, Türk Cumhuriyetleri´nde ise resmî bayram olarak kutlanırken, 1995 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti tarafından Bayram olarak kabul edilen bir gün haline gelmiştir. Birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyor ve herkesin Nevruz Bayramını kutluyorum” dedi. 

Güzeller, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere ile katılım sağlayan misafirlere teşekkür etti. 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesinin ardından konuklara etli pilav ikramı yapılırken Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarının bulunduğu yürüyüş öğrenciler tarafından yapıldı.

Nevruz ateşi öğrenciler ve öğretmenlerce yakılırken Nevruz Kutlama etkinliğinde, demir dövme, Nevruz ateşini yakma ve nevruz ateşinden atlama, çuvalla yürüme, yumurta tokuşturma, kaşıkta yumurta taşıma ve halat çekme yarışmaları yapıldı. 

Programın sonunda öğrenciler müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendiler. Nevruz ateşinden öğrenci öğretmen ve misafirlerin atlamasının ardından kutlamalar sona erdi.