Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacaları katlediliyor.
 

Geçtiğimiz günlerde Kapadokya bölgesinde peribacaları içerisine yapılan katliamı dile getiren Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekici’ye ihbarlar gelmeye ediyor.

Ekici yaptığı açıklamalarda bu çirkin görüntülere ve yapılaşmalara devam edildiği takdirde dünyada eşi benzeri olmayan peri bacaları ile ünlü “Kapadokya” 10 yıl sonra belki de 20 yıl sonra yok olup gidecek. Elimizdeki değeri kaybetmiş olacağız” demişti.

Kapadokya elden gidiyor ! Yetkililer Sessiz !

Çıkarılan imar barışı ile birlikte turizm bölgeleri ile alakalı bir kısıtlama getirilmeyerek doğa katliamına adeta seyirci kalındı.

Peki gerçekte imar barışı nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ‘’Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’’ kapsamında uygulanacak olan imar barışı düzenlemesiyle herhangi bir yapı kaydı bulunmayan ya da ruhsata aykırı yapılar için tapu benzeri bir belge olan ‘’ Yapı Kayıt Belgesi’’ verilecek. Böylece vatandaşın mağdur olduğu elektrik, su, doğalgaz aboneliği alamama gibi çeşitli sorunların önüne geçilebilecek.

Çıkarılan kanun ve kanundaki açıklar münasebetiyle bazı kişilerin bunu fırsat bilerek dünya harikası peri bacaları içerisinde çirkin betonlaşmaları uygulamaya sokmalarına neden oldu.

Bugün Nevşehir ili Göreme Kasabasındaki Zemi Vadisi ve Aşk Vadisi adeta doğa harikası olmaktan çıkıp birer mahalleye dönüşmüş durumda !!!

Her yıl 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği doğa harikası Kapadokya betonlaşmaya doğru gidiyor. Peri bacaları yerine beton binalar yükseliyor.

Bütün bunlar olurken devlet yetkililerinin sessiz kalması ise ayrı bir sorun teşkil etmekte. Sessiz kaldıkça bu çirkin ve yanlış yapılaşmaların önüne geçilemeyeceği ve Kapadokya’mızın yok olmasına sebep olacağı bilinmelidir.

Türkiye’nin gözbebeği Kapadokya’nın kurtarılması için devletimizin tüm kurumlarının bir an önce devreye girmesi ve bu çarpık yapılaşmanın bir an önce önüne geçilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Kapadokya yok olacak ve binlerce insanın geçimini sağladığı turizm sektörü bitecektir.