Acıgöl İlçesine 16 km uzaklıkta bulunan 250 haneli beldenin 1990 yılında yapılan sayımda nüfusu 2 bin 200 olarak belirlenmiş, son yasa ile belediye olmaktan çıkan beldede şu an bin 45 kişi yaşıyor. Beldeye, 1980`li yılların sonlarında elektrik hattı çekilirken, görevli müteahhidin diktiği direkt başına para almasından dolayı beldenin elektrik direkleri arasında kaldığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, 1995 yılında yapılan mahalli seçimlerde dönemin belediye başkanı Ömer Olgun, beldede elektrik direklerinin ağaç olması nedeniyle, TEDAŞ İl Müdürlüğüne şahsen müracaatta bulundu. TEDAŞ İl Müdürlüğü beldeye gelerek yerinde yapılan inceleme neticesinde ihtiyaca binaen 30 yıllık kasaba gelişimi hesaplanarak kasabaya ağaç direklerin yerine beton direkler dikti.

İmar planı içerisinde bulunan Hazine arsalarının parsellenmesi ve vatandaşlara satılması nedeniyle de TEDAŞ bu parselli ve boş arsalara da direk dikmiş. TEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından yapılan bu hizmetle ilgili belediyede İhale, plan, proje ve teknik bilgilerin bulunmadığı öğrenildi.

Beldenin genişleyeceği düşüncesiyle direklerin fazla dikildiği belirtildi. Beldede, yaklaşık 20 metrelik aralıklarla elektrik direği görmek mümkün. Elektrik direklerinin fazlalığından dolayı yeni yatırımların da yapılmasında güçlük çekildiği ileri sürüldü. Belde sakinleri yörelerinde bu kadar çok fazla elektrik direğinin bulunmasından memnun değil ancak, ?Demek ki yetkililer böyle uygun görmüş, böyle olmuş. Bir bildikleri vardı galiba. Biz bu direklerle yaşamaya alıştık? diye konuştu.

Belde sakinleri, elektrik iletim hatlarının yenilenmesi çalışmalarında direk fazlalığının ortaya çıktığını belirterek, bu duruma kendilerinin de bir anlam veremediklerini söyledi.

Belde sakinleri, yaklaşık 20`şer metre aralıklarla dikilen elektrik direklerinin beldelerine gelecek hizmetler için engel oluşturduğunu, bu konunun yıllardan bu yana çözüm beklediğini bildirdi.
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ