Okuma oranının artması, bilgi ve kültür düzeyinin yükseltilmesine önemli etkisi bulunan kütüphaneler öğrencilerin de en çok faydalandığı yerler arasında yer almaktadır.

Nevşehir İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Atalay Tutar :  “Kütüphaneler, çocuklarımız için sadece ders çalışılan ve ödev yapılan mekanlar değil, kitap okuyarak, ücretsiz ve güvenli internet hizmetinden yararlanılan, çizgi film izleyip, satranç,  çeşitli oyunlar oynayarak, sıcak, verimli ve keyifli vakit geçirebilecekleri gerçek bir  yaşam ve öğrenme merkezidir.” dedi

Kütüphanemizin Çocuk Bölümünü çocuklarımızın beğenisine uygun olarak yeniden düzenledik. Bu sayede çocuklarımızın sayısında artış gözlemledik. Bu durum Kütüphane çalışanları olarak bizi çok mutlu etti. Sunulan hizmetin kaliteli olması, istatistiki verilere kullanıcı sayısı ve ödünç alınan meteryal sayısındaki artış olarak yansıdı.

Çocuk Bölümünde, çocuklarımızın ders dışında okuma kültürü ve beğenisini geliştirmeye yönelik olarak masal, hikaye, roman, şiir, fıkra ve gülmece, bilim ve eğlence kitapları ile süreli yayınların yanı sıra çizgi film CD´leri, sesli kitaplar gibi meteryalleri de mevcuttur. Kütüphane olarak, çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren iyi bir okur olabilmesi, kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını kazanması için zengin ve güncel bir koleksiyona sahibiz.
Müdür Vekili Atalay Tutar, Genel Bilgiler hakkında da sorularımızı şöyle yanıtladı.

Nevşehir İl Halk Kütüphanesi, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü öğle arası dahil açıktır.

Kütüphanemiz, Yetişkin Ödünç Verme Bölümü, Çocuk Bölümü, Okuma Salonu, İnternet Merkezi ve Süreli Yayınlar Bölümlerinden oluşmaktadır. Bakanlığımızın gönderdiği ve kendimizin okuyucu istekleri doğrultusunda aldığımız kitaplarla geniş bir dermeye sahiptir. Kitap sayımız 57.056 adet,  Abone Olunan Dergi Sayımız 265´tir. Kütüphanemizin hizmetlerinden halkımız hiçbir ücret ödemeden faydalanabilirler. TC Kimlik numaralarıyla üye kayıtlarını yaptırarak Danışma Kitapları hariç bütün kitapları 15 günlüğüne, Dergileri ise 7 günlüğüne ödünç alabilirler. İnternet Merkezimizdeki 20 Adet bilgisayardan ücretsiz yararlanıp, çıktı alabilirler.

Kütüphaneden yararlanan kişi:  yaklaşık 65000

Öğrencilerin kullanabildiği: 20 bilgisayar

Kütüphane üyelikleri diğer illerde geçerlidir.

Kütüphane Üyeliği olan kişi başka bir ile gittiğinde Kendi TC´si üzerinden kitap ödünç alabilir.

Kütüphanemizden çoğunlukla öğrenciler (İlköğretim, Orta, Lise, Üniversite)  ve öğrenci velileri, memurlar, ev hanımları yararlanmaktadır.

2015 yılında bağış yapılan bilgisayar yoktur…

Kitap türleri olarak, Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Dini kitaplar, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sanat, Çocuk Kitapları ve daha bir çok konuda kitap ve dergiler bulunmaktadır.

KÜTÜPHANEMİZİN UYGUN BİR BİNAYA İHTİYACI VAR

Kütüphanemizin öncelikle uygun bir binaya ihtiyacı vardır. Kitap sayısı ve çeşitliliği bakımından Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yeterince kitap gönderilmektedir. Teknolojik yenilikler bakımından da Bakanlığımız her türlü desteği sağlamaktadır.

Kitap Sayısı:   57.056 Adet

Abone Olunan Dergi Sayısı:   265

Kütüphane Üye Sayısı :  6501

Temmuz-Aralık Ödünç Kitap Alan Kişi Sayısı: 30.531

En Çok Okunan Kitaplar:

Collins, Tim

Saftirik vampirin günlüğü : ezik prens

Yeşildağ, Yılmaz

Acar dedektif Eda aramızda göçmen kuş operasyonu

Erdoğan, Fatih

Sihirli Kitap

Müftüoğlu, Mustafa

Yalan söyleyen tarih utansın

Collıns, Suzanne

Alaycı kuş

Tazeoğlu, Kahraman

Bambaşka

Altay, Devrim

Kar beyazı ve neşeli pırıltı

Corderoy, Tracey

Pasaklı kafadarlar

Mercer, Sienna

Kız kardeşim vampir

Jio, Sarah

Böğürtlen Kışı

Haber: Selma İven

/images/haberler/resimler/2016-3/11/1303201504995.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-3/11/1304415256587.jpg