Uluer açıklamasında hükümetin bu tutarsız kararlarından birisi olan dershanelerin kapatılması girişimine bir anlam veremediklerini ifade etti.

Uluer açıklamasının devamında ?Eğitimdeki temel problemlerin kökten çözülmediği ve neden çözülemediği ve buna istinaden neden kapatılmak istendiğini anlamış değiliz.

Birincisi eğitimde ki temel problemlerin kökten çözüldüğünü görmüyoruz. İkincisi ise eğitim sistemi ile bu kadar oynanmasını doğru bulmuyoruz. Yani kişiye göre, cemaate göre, bakana ve müsteşara göre eğitim sistemi olmaz. Bu karar ancak toplumun isteklerine göre olur.
 
Nesilleri hazırlamak için eğitim sistemi kurulur. Okulda alması gereken bilgiyi alamayan öğrenci ister istemez açığını dışarıda kapatmak zorunda kalıyor. İmkanı iyi olanlar özel ders alırken biraz imkanı düşük olanlar ise dershaneleri tercih ediyorlar. Öyle bir nesil var ki dershaneye bile gidemiyorlar.

O zaman dershanelere olan ihtiyaç toplumdan ve eğitimde ki aksaklıktan kaynaklanıyor. Bizler Büyük Birlik Partisi Nevşehir Teşkilatı olarak dershanelerin kapatılmasına karşı olduğumuzu ve kıymetli hocalarımızın bu kutsal görevde yalnız olmadıklarını ve her zaman yanlarında olacaklarımızı belirtiyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Sizleri Allah?a emanet ediyorum? diye konuştu. Haber: Ali ÇAMUR