Özellikle sınavlarda başarılı olmak ve zamandan tasarruf etmek için hızlı okumak gerektiğini kaydeden Yorgancı, “Bilindiği gibi günümüz bilgi çağı olduğu gibi aynı zamanda bir hız çağıdır. Bilgiye kısa zamanda ulaşmak ve okuduğumuzu anlamak için “Anlayarak hızlı okumaya” ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu eğitim sayesinde okunan kelime sayısında ve anlama oranında fark yaratacak kadar bir artış sağlandığı gözlenmektedir. Her yıl sınavlarda artan kelime sayıları ve sabit kalan sınav süreleri öğrencilerimizin fark yaratmak ve hedefe ulaşmaları için hızlı olmaları gerektiğini bizlere göstermektedir.

Örnek verecek olursak eğer önce ki adı YGS olan son yapılan değişiklikle de YKS olan sınavda çıkan sözcük sayıları 2010´da 3 bin 492, 2011´de 3 bin 795 ve 2012´de 4 bin 360´dır” diye konuştu.

Hızlı okumak için eğitime ihtiyaç duyulduğunu belirten Yorgancı, hızlı okumanın faydalarını şöyle sıraladı:

“Zamandan tasarruf, günlük okuma saatinizde daha fazla sayfa okuma, okuduğunu daha iyi anlama-hatırlama, analiz yeteneğinin gelişmesi, görsel hafızanın gelişmesi, kelime hazinesinin gelişmesi, dikkat-konsantre-odaklanmanın sağlanması, kaygının giderilmesi, bilgi birikiminin artması, kitap okuma kültürünün gelişmesi, iş-okul yaşamına katkısı.”

Kitap okumanın da insan beynine yararları olduğunu söyleyen Yorgancı, “Kitap okumak beyinin her iki lobunu aktif olarak kullanmamızı sağlar, beyin-göz ilişkisi kurarak daha hızlı algılama olanağı sağlar, sağ ve sol loba bağlı kasları kuvvetlendirir, daha hızlı düşünme ve IQ seviyesinin artmasına yardımcı olur” dedi. Yorgancı, hızlı okuma eğitiminden herkesin yararlanabileceğini söyledi.

 

/images/haberler/resimler/2017-11/3/1441078102823.jpg