Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Nevşehir Merkeze bağlı Çiftlik köyü ve civarında, Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar, Kızılkaya ve civarında devam eden Patates sökümlerinin yakın zamanda tamamlanacağına dikkat çekti.

Yaptıkları incelemeler sonucunda bu bölgelerdeki patates sökümlerinden dekar başına 6 ton dolayında ürün alındığını ve bu oranın oldukça iyi olduğunu kaydeden Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, hasadı yapılan patates şeklinin ve renginin de son derece iyi olmasının da sevindirici olduğunu ifade etti.

Patates sökümü yapılan alanlarda gençlerin de yer almasının bölge tarımı açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Ekiz,

?Şu an yazlık patates sökümleri devam ediyor. Özellikle Gülşehir ve ilçeye bağlı Karacaşar, Kızılkaya, Nevşehir merkeze bağlı Çiftlik bölgesinde yazlık patates sökümleri sürüyor.

Yaptığımız tespitlerde dekar başına ortalama 6 ton dolayında verim alındığını gözetledik. Patateslerde şekil bozukluğu olmadığını ve renk açısından da sorun olmadığını gördük.

Bölgemizde genç yaşta çiftçilerimizin tarımla uğraşması bizleri sevindirdi. 30-35 yaşlarındaki gençlerimizin babalarının yanlarında çiftçilik yapmaları bizleri mutlu etti.

Patates fiyatları ise şu an itibariyle fevkalade iyi.

Geçtiğimiz yıllarda satılamıyor diye dereye döktüğümüz patatesin, 85 Kuruş ile 1 Lira 10 kuruş arasında araba üstü patates satıldığını görüyoruz? değerlendirmelerinde bulundu.