Termal otellere gelen müşterilerin çok büyük bir bölümünün otelden çıkmayıp, otellerin kendilerine verdiği hizmetlerden yararlanarak ilçeden ayrıldığını kaydeden Belediye Başkanı Celalettin Güven,

otellere gelen müşterilerin ilçe merkezine inerek esnaftan alışveriş yapmalarını sağlamak amaçlı bir proje geliştirmeyi düşündüklerini söyledi.

İlçedeki termal turizm hareketliliğinin ilçe esnafına yansımamasının ilçenin şu an için görünen en önemli problemlerinden biri olduğunu söyleyen Kozaklı Belediye Başkanı Güven,

?Kozaklı?da şehir ikiye bölünmüş gibi. Doğu ve Batı yakası diye adlandırılıyor. Burada asıl sorunumuz Kozaklı?daki termal turizm şehir merkezine yansımıyor.

Otelciler genel itibariyle tam pansiyon olarak hizmet verdikleri için otellerdeki hareketlilik şehre yansımıyor. Kozaklı?ya gelen Vatandaş ya da turist hizmetin tamamını otelden alıyor ve gidiyor.

Belediye olarak oteller mevkiinden ücretsiz otobüs turları başlattık. Bu etkili olur umarım otellere gelen müşterilerin il merkezine de gelmesi için.

Bizim şehir merkezine bir cazibe merkezi yapmamız gerekiyor. Şehir merkezinde de şöyle bir yer varmış, etkinlik varmış diyerek şehir merkezine gelmesini sağlamamız gerekiyor.

Bunun ne olabileceğini, nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz? diye konuştu.