Osmanlı yadigarı bir çok yapının, Osmanlı çekildikten sonra bakımsızlıktan tahrip oluşunu gördükçe insanın içi burkuluyor.

Rodos adasında, Midilli´de, Batı Trakya´da, Balkanlar´da hatta Arabistan´da. Bugün Suriye´de, Irak ‘ta savaşın yaşandığı İslam coğrafyasında Türk ve İslam adına ne var ise bir bir yok ediliyor, izi siliniyor.

Birkaç asırlık bu yapılar atalarımızdan torunlarımıza bırakılan emanetler olarak değerlendiriliyor. Bu emanetlerimizi korumak zorundayız.

Çünkü onlar bu ülkenin tapularıdır, tarihe ışık tutan. Yıllarca yanından geçip giderken var olan tarihi bir caminin yıkılmaya terk edilişine şahit oluyoruz. Sarıhıdır Köyünün eski camisi.

Osmanlı döneminde var olmuş, Cumhuriyet´e tanıklık etmiş, kıtlık yaşamış hep ayakta durmuş ama dayanacak gücü kalmamış, zamana daha fazla direnemeyecek. Camii yenilenmeyi bekliyor.

Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle Köy Muhtarı İsmail Koç´tan, milletvekillerimizden, Nevşehir Valiliğinden, Ürgüp Kaymakamlığından.

Bugün az bir masrafla yenilenebilecek cami için ileride daha çok masraf gerekebilir ya da onarılamayacak duruma düşebilir. Bu güzelim eserin yıkılmasına göz yummayalım. Mehmet Tolga Karaca

 

/images/haberler/resimler/2017-11/21/1348268638427.jpg