Gazi stadında oynanan ve Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Avcı, Nevşehirspor GK Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Cantekin ve bazı kuruluşların temsilcilerinin izlediği müsabaka da sahaya gelen 1000?e yakın taraftar seyir zevki yüksek bir müsabaka izleme şansı yakaladı.

Mücadelenin başından sonuna kadar takımlarını yalnız bırakmayarak destek olan Meterisliler gurubu alkışın en büyüğünü hak eden taraf oldu.

Aksaray bölgesinden Volkan Okur, Emrah Altınsoy ve Ali Pınar üçlüsünün yönettiği müsabakada orta hakem Volkan Okur verdiği kararlarla adeta saç baş yoldurttu.

İnsiyatif hakkının çok büyük bir bölümünü misafir takımdan yana kullanan orta hakem Okur, Nevşehirspor GK?nın kazandığı iki tane yüzde yüz penaltıyı vermeyerek bu maçın ağırlığını kaldıramayacak bir düzeye sahip hakem olduğunu da kanıtlamış oldu.

90 dakikası 0-0 biten müsabaka sonunda 15?er dakikalık uzatmalar oynanırken Kahramanmaraş Belediyespor oyuncusu Halil İbrahim Kır mücadelenin 98. dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi.

Nevşehirspordan Selim Yağmur, Fatih Kirpi, İlyas Aksu, Mehmet Keleş, Ahmet Arslan ve Mehmet Solak, Kahramanmaraş Belediyespor?dan ise Gazanfer Aydın, Kağan Timuçin Konuk, Tevfik Doğukan Pala ve Halil İbrahim Kır mücadelede sarı kart gören oyuncular oldu.

Rakip takım oyuncusu Mehmet Yılmaz 119. dakikada gördüğü ikinci sarı kart sonrası kırmızı kart yemekten kurtulamazken müsabaka Kahramanmaraş Belediyesporun 1-0 galibiyeti ile tamamlandı ve rakip ekip bir üst tura yükseldi.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar çok zekice ve akıllıca oynayan Nevşehirspor GK rakibine göre daha üstün olan taraf olurken bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince yenilmekten kurtulamadı.

Orta hakem Volkan Okur?un adeta maçın seyrini değiştirerek verdiği kararlarla maçı Nevşehirspor?dan alıp Kahramanmaraş Belediyespor takımına vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Genç meterisliler gurubunun verilen kararlar sonrası gösterdiği tepki ise Nevşehir Emniyet birimlerince görüntülenmek istenince küçük çapta da olsa olumsuz diyalogların yaşanmasına sebep oldu.

Türkiye kupası serüvenini kapatan Nevşehirspor GK bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak olan BAL ligi müsabakasında ilk haftada Adana Kozanspor takımı ile mücadele edecek. Haber: Ali Çamur