Güllüce, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan`ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Nevşehir`in Türkiye`nin turizm bakımından dünya beşincisi olmasında emeği geçen illerden birisi olduğunu, her geçen gün daha iyi bir noktaya gittiğini söyledi.

Kalifiye eleman konusunda geçmişte çok sıkıntılar yaşandığını ifade eden Güllüce, yeni açılan otel ve işletmelerin bir nevi okula dönüştüğünü ve turizm kalitesinin de artmasını sağladığını vurguladı.

Yurt dışında karşılaştıkları yabancılara "Türkiye`ye geldiniz mi?" diye sorduklarında İstanbul ve Kapadokya?nın adını verdiklerini ve bundan çok mutlu olduklarını dile getiren Güllüce, "İnşallah turizm kapasitemiz çok daha artar diye düşünüyorum.

Turistlerin daha uzun süre kalmasını sağlayabiliriz. Sit alanı değerlendirmesiyle alakalı da Bakanlığımız çalışma yapıyor. Burada Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulumuz var.

Yatırımcının daha çabuk yatırım yapabilmesinin önünü açacak organ olması düşüncesindeyim.

Oraya genelde yanlış bakılıyor. Aslında destek veren ve yatırımcıların önünü açan bir kurum olması gerekiyor diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü