K. MUŞKARA HABER ÖZEL - KÜSKÜNLER BELEDİYE İLE BARIŞIK HALE GELDİ.

Nevşehir Belediye Başkanlığı görevine Atilla Seçen’in getirilmesiyle birlikte geçmişte yaşanılan bir dizi sorunlar nedeniyle Nevşehir Belediyesi ile ilişiğini kopartan siyaset, işadamı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri artık Nevşehir Belediyesi ile sıkı ilişkiler sergilemeye başladı. Şehirde de adeta bir bayram havası ve heyecanının esmeye başlamasına neden olan bu gelişmeler, belediye-halk ilişkisinin de ciddi anlamda artmaya başladığı gözleniyor.

KÜSKÜNLERİ, BELEDİYEDE BULUŞTURMAYI BAŞARDI

Belediye Başkanı Atilla Seçen’in görevi devir almasının ardından, geçmişte yaşanılan bir dizi sebepler nedeniyle Nevşehir Belediyesi ile olan ilişkilerini tamamen koparttığı gözlenen AK Parti Nevşehir Milletvekillerinden Rıdvan Köybaşı, Eski Belediye Başkanı Yalçın Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız başta olmak üzere birçok oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu yönetici veya başkanlarının Nevşehir Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Atilla Seçen ile istişarelerde bulunması dikkatlerden kaçmıyor.

Uzun yıllar Nevşehir Belediyesi ile ikili ilişkilerini tamamen rafa kaldıran siyaset ve iş dünyası ile sivil toplum örgütlerinin,  Belediye Başkanı Seçen’in Belediye Başkanı olmasıyla birlikte, Nevşehir Belediyesi ile olan ilişkilerine yeniden başlaması, yıllardan beri kopan diyaloğun yeniden başlamasına neden oldu.

Küskünler grubu olarak da değerlendirilen çeşitli kesimlerin, Nevşehir Belediyesi ile yeniden diyalog içerisine girmesi, Seçen’in sadece bir siyasi partinin değil, partili partisiz herkesin belediye başkanı olduğu düşüncesini etkin bir şekilde hayata geçirmesine bağlanıyor.

Gerek Ramazan ve gerekse de Kurban Bayramı için düzenlenen geleneksel bayramlaşma törenlerine bugüne kadar katılmayan şehrin sivil toplum teşkilatlarının başkan ve yöneticilerinin tüm kadroları ile birlikte, adeta birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiği izlenimini de oldukça net bir şekilde ortaya konuldu.

AÇIK KAPI PROJESİYLE VATANDAŞ ÖZEL OLARAK BAŞKANLA GÖRÜŞEBİLİYOR

Belediye Başkanı mührünü alır almaz toplumun her kesimi ile barışık bir belediye başkanı olduğunu gösteren Atilla Seçen, her Salı günü gerçekleştirdiği Açık Kapı projesi kapsamında vatandaşları randevu olmaksızın makamında kabul ederek, halkın sorun, istek ve dileklerini direkt olarak kendisine anlatma imkanı da verdi. Bunun ötesinde sık sık esnafları işyerlerinde ziyareti de bir diğer dikkat çekici özellik olarak dikkatleri üzerinde topluyor. Adeta bir bayram havası içerisinde küskünlerin ortak buluşma adresi haline gelen Nevşehir Belediyesinde kişilerin düşüncesi, siyasi anlayışı inancı ne olursa olsun her kesimi aynı heyecan ile kucaklayan böyle bir yapının ortaya çıkmasına neden olan Belediye Başkanı Atilla Seçen, halkın içerisinde bir Belediye Başkanı olduğunu oldukça net bir şekilde ortaya koyuyor.

HALKIN İÇERİSİNDE BİR BELEDİYE BAŞKANI

Yoğun bir mesaiye rağmen esnaf, sanatkâr, sivil toplum teşkilatları, oda ve dernekleri ziyaret ederek, bu kesimlerin belediye olan ilişkilerinin daha canlı tutulması, belediyenin fonksiyonel olarak daha etkin olabilmesi adına istek, dilek ve görüşleri birebir dinleme fırsatı da bulan Belediye Başkanı Seçen, bu davranışları ile de halkın takdirini topluyor.