Beşir Derneği´nin çalışmaları hakkında bilgi veren Düzgün, “Ulusal ve uluslararası arenada ihtiyaç sahiplerine Hızır gibi yetişen Beşir Derneği her zaman olduğu gibi yine aktif, yine dinamik. Arakan, Sudan, Afganistan, Somali gibi çok sayıda ülkeye ulaşan Beşir Derneği “Veren el ile alan el” arasında köprü olma vazifesini layıkıyla yerine getiriyor “ diye konuştu. Nevşehir´in en ücra noktalarında yaşayan muhtaç ailelere de ulaşmayı ihmal etmediklerini kaydeden Düzgün, “Afrika´ya bile su kuyusu açtık. İhtiyaç sahibi her kimse onlara ulaşmak bizim görevimizdir” dedi. Herkesin kendilerine ulaşabileceklerini söyleyen Düzgün, “12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine kesintisiz bir şekilde aynı yardımlarda bulunuyoruz. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir´de de dur, durak bilmiyoruz. İhtiyaç ve mağdur vatandaşların mütemadiyen yanlarında bulunarak, koşulsuz ve aralıksız ihtiyaç sahiplerine ulaşma noktasında yoğun gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Veren el ile alan eli buluşturuyoruz”

İnsanlara yardım etmek için tüm dernek üyelerinin büyük çaba sarf ettiğini kaydeden Düzgün, şöyle devam etti: “Beşir Derneği´nde bulunmamın nedeni samimi bir duruş sergileyerek yoksul ve mağdur ailelerin yanında koşulsuz durmasıdır. Hiçbir suretle dernek olarak inançlar ve yaşam tarzlarını sorgulama asla bizim vizyonumuzda yoktur. Çünkü Hazreti Ali (r.a.), dönemin valilerine mektup yazarak onlara “Tebaanızın bir kısmı sizin dinde kardeşinizdir, bir kısmı da sizler gibi insandır. Ayrım yapmadan tümünün ihtiyacını giderin.” diyor. Biz bu nedenle hiçbir koşul altında farkındalık gözetmeksizin ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Derneğimizin geliri aslında ‘Veren el ile alan eli buluşturma´ neticesinde ortaya çıkan hayırlı bir tablodur. Bizler hayırlara vesileye layık olmaya çalışıyoruz. Hakkın hak edilmesine gayret sarf ediyoruz. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız Beşir Derneği www.besir.org.tr sayfasını ziyaret ederek İstanbul´da bulunan genel merkezimiz ile iletişim kurmak yoluyla bizleri haberdar edebilir. Öte yandan Nevşehir Kapalı Sebze Pazarının içindeki Paylaşım Noktası adresimize şahsen gelebilirler.”

“12 aylık periyotlarla yardım yapıyoruz”

Bizlere şahsen veya genel merkezimiz üzerinden ulaşan her vatandaşımız ile ilgili olarak gerekli araştırmaları yapıyoruz, daha sonra da ailelerin adreslerine giderek gerçekten yardıma ihtiyaçlarının olup olmadığını tespit için sosyal incelememizi yapıyoruz. Ailenin nüfusuna, gelir seviyesine, yaşam koşulları gibi detayları tespit ettikten sonra en az 12 ay süren bir yardım seferberliğine giriyoruz. Genel olarak ayni yardımlarımız oluyor.  12 ayın sonunda ailenin durumu değişmemiş ise, tekrar başvurusunu tazeliyor ve çalışmamız aralıksız devam ediyor.

“Dünyanın her yerindeyiz”

Kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmak, sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak, hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilmek Beşir Derneği´nin misyonudur.

“Merhametin elini uzatmak”

Doğal afet ve başka nedenlerle dünyanın herhangi bir yerinde, biçare düşmüş, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara, merhametlinin elini uzatmak, imkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmak, meslek ve beceri kazandıracak kurslar açarak hayat boyu eğitimi desteklemek, hayata tutunamamış, her şeyin değiştiği bir dünyada sahipsiz kalmış fakir ve yetimlere ulaşmak, ihtiyaçlarını karşılamak, rehberlik yapmak, hastalıklara duçar olmuş ve biçare kalmışların hizmetini görmek tedavilerini üstlenmek, doğuştan veya sonradan özür sahibi olmuşların toplumda yer almaları ve hiçbir eksiklik hissetmemeleri için gören gözleri ve yürüyen ayakları olmak, kısaca nerde bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmak amacı da vizyonumuzu oluşturmaktadır.

“Geçim zor”

Geçim zor şu zamanda, bir kere düştün mü kalkmak zor oluyor, bir tutan yoksa elinden. İçi boş kalmış sobalı soğuk evler var yurdumuzun dört bir yanında. Biz ısınınca camı açıp serinlemek isterken, naylon ile kapatılmaya çalışılmış pencereler var yaşadığımız bu zamanda. Bir tas çorba da olsa, bir ekmeğin yarısı da olsa paylaşmak güzeldir. Unutmayalım, çaresizlik insana istemediği fiilleri yaptırabilir. Çevremizdeki aileler ekonomik darlıktan dolayı dağılıp parçalanıyorlar ve biz bunları çoğu zaman göremiyoruz. Alışveriş yapsak ihtiyaç sahibi bir komşumuz için, mahallemizde yaşayan yetimlere veya tanımadığımız kimsesizler için. Küçük bir yardımla uzak tutarız onları tüm bu tehlikelerden ve hayata tutunmalarını sağlarız. Onlar mutlu oldukça biz huzuru hissederiz evimizde, sokağımızda.

“Gıda Bankası´na yapılan yardımlar vergiden düşüyor”

Gıda yardımlarına kurumsal olarak yaptığınız yardımların tamamını “Gıda Bankacılığı” kapsamında verginizden düşebilirsiniz. Beşir Derneği ayni ve nakdi yardımlarınızla yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yönelik; gıda kumanyası, alışveriş çeki, sıcak yemek dağıtımı, et dağıtımı, mama, çocuk maması, süt, ekmek ve diğer gıda malzemeleri… Bu çorbada sizin de bir tuzunuz olsun istemez misiniz?

Beşir Derneği´nin faaliyetleri

Düzgün, derneğin yürüttüğü faaliyetleri şu şekilde sıraladı:

Her ay düzenli olarak belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere periyodik yardım, Ramazan ayı kumanya ve erzak yardımları, Ramazan ayı iftar programları, adaklık ve akika kurbanları kesim faaliyetleri, dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimiz ve Halep´teki kardeşlerimize gıda yardımları. Düzgün, “Yeryüzündeki ihtiyaç sahibi son insana ulaşıncaya kadar çalışacağız. Yoksul ailelere yönelik olarak yürüttüğümüz yardım çalışmalarına yaptığı bağışlarla katkıda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.