Yetiştirdiği yüzlerce sporcusuyla Nevşehir´in futbol markasına değer katan İl Özel İdarespor Kulübü alt yapısında bulundurduğu sporcularına kişi başı 100 TL vererek sporda örnek bir davranış sergiledi.

Konuya dair açıklamada bulunan İl Özel İdarespor Kulübü mali sekreteri İsmail Güven “Biz İl Özel İdarespor Kulübü olarak 2 ya da 3 aya bir toplanan personelimizden topladığımız bağışlar ile şu anda U19 liginde top oynayan çocuklarımıza futbolcularımıza 100 TL harçlık verdik.

Bu harçlıkları inşallah okul giderlerinin ihtiyaçlarında kullanmak üzere güzel yollarda harcarlarsa bizi daha çok mutlu edecekler. Çocuklarımızın kahve köşelerinde değil de spora teşvik etmek amaçlı faaliyetler yürütüyoruz. Daha çok çocuğa ulaşıp çocuklarımızı değerlerini bilen, kültürlü ve kendini yetiştirmiş bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz.

Bu manada yaptığımız çalışmalar devam edecek olup nihayi hedefimiz Nevşehirspora sporcular kazandırmak olacak. Bu manada spora katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu çalışmanın sadece U19 ligini kapsamadığını belirten İl özel İdarespor Kulübünün emektar Teknik direktörü Şakir Topoğlu ise yaptığı açıklamada “U19 ligi şu an oynandığı için bu çocuklarımıza desteğimizi sağladık. U16 ve U17 ligine de İl özel idarespor kulübü olarak katılacağız ve o yaş kategorilerinde katılan sporcularımıza da aynı desteği kişi başı 100 TL takdim edeceğiz.

Yaptığımız bu çalışmanın diğer kurumlara ve spor kulüplerine örnek olmasını temenni ediyoruz. U19´da oynattığımız 20´ye yakın çocuğumuz 2001 doğumlu çocuklar. Burada ki amacımız futbolun gelişimine ve ilin marka değerine katkı sağlayabilmek. Çocuklarımıza bu harçlıkları verirken büyük bir para değil belki cüzi bir para ama ailelerine yük olmasınlar istiyoruz.

Yaptığımız teşvikle çocuklarımıza rol model olup bu işten ben ekmek yiyeceğim düşüncesini vermek ve onları spor yapmaya teşvik etmek amacındayız. Özellikle bu tarz teşviklerin çocukların sorumluluklarını daha iyi algılayabilmeleri adına müsabakalarına ve antrenmanlarına daha samimi duygularla gelmelerini ön görüyoruz.

Bu vesileyle U16, U17 ve U19 liglerinde yaklaşık 60 gencimize destek olmuş olacağız. İl Özel İdaresi genel sekreterimiz başta olmak üzere katkısı ve emeği olan herkese Türk sporu adına samimi duygularla teşekkür etmek istiyorum. Çocuklarımıza yapacağımız yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır diyorum” diye konuştu. Mehmet Tolga Karaca