Selmanpakoğlu, "Nitekim dün müze müdürlüğüne Başbakanlığın emri doğrultusunda kültür bakanlığın yazısı geldi. Böylelikle dünden itibaren Hacıbektaş müzesi ve dergâh ziyareti ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Böylelikle başbakanın verdiği talimat yerine getirilmiş oldu" dedi. Yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Aşure Günü etkinlikleri kapsamında ilçeye geldiğini ve Hacı Bektaş Veli Müzesine girişlerin ücretsiz olacağı müjdesini verdiğini hatırlatan Selmanpakoğlu, ilçeye yılda yaklaşık 600 bin yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiğini söyledi.

Selmanpakoğlu, "Bu ziyaretçilerin yüzde 99`u yerli ziyaretçilerdir. Hacıbektaş`a gelirler niyaz ederler. Ziyarette bulunurlar Hacıbektaş veli müzesini gezerler" dedi. Bu kadar yoğun bir ziyaretçinin inanç bakımından da bağlılığı dikkate alındığında ücret ödemelerinin bir takım tepkilere neden olduğunu savunan Selmanpakoğlu şunları söyledi;

"Bu konu Sayın Başbakana talebimizi sunduk kendisi de Aşure Günü etkinliklerinde ilçede halka bir duyuruda bulunmuştu. Buradaki müzenin ücretsiz olacağını, ziyaretin ücretsiz olarak yapılacağına dair. Tabi bu son derece olumluydu, bürokratik çalışmaların sonunda müsteşar beyle de görüştüm.

O da kısa zamanda talimatın verileceğini beyan etmişlerdi. Nitekim dün müze müdürlüğüne başbakanlığın emri doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı yazısı geldi.

Böylelikle dünden itibaren Hacıbektaş müzesi ve dergâh ziyareti ücretsiz olarak yapılmaktadır. Böylelikle başbakanın verdiği talimat yerine getirilmiş oldu." Uygulamanın ilçe halkı ve esnafı tarafından olumlu karşılandığını vurgulayan Selmanpakoğlu, "Zaten beklenen bir şeydi bu.

Bugün yarın olacaktı, bu talimat mutlaka gerçekleşecekti. Çünkü bir Başbakanın aşure gününde gelip de böyle bir talimat verdikten sonra bunun olmaması zaten mümkün değildi, o da gerçekleşti" diye konuştu.

Selmanpakoğlu, insanların ziyaret ettikleri yeri ücret karşılığı gezmelerinin psikolojik olarak uygun görmediklerine dikkat çekerek,

"Burayı ziyarete gelenler 3-5 kuruş parasından kaçtıklarından değil, Ama biz inandığımız ziyaret amacıyla geldiğimiz bir yere para ödemek bizi rahatsız ediyor şeklindeki genel eğilim böyleydi, o gerçekleşmiş oldu.

Yani halk memnun" ifadelerini kullandı. İlçe esnaflarından Süleyman Çetin de uygulamanın hayata geçirilmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "Olumlu bir gelişme çünkü buraya gelen aileler türbeye geldiği için para vermek istemiyorlardı.

Nasıl ki içerideki camiye gelenler para vermiyorsa bizim ibadethanemizden de para alınmaması gerektiğini söylüyorlardı.

Bu sorun teşkil ediyordu. Şu anda ücret alınmaması çok olumlu ve güzel bir gelişme oldu" şeklinde konuştu.
Haber: Alpaslan Körükcü