Peki, söz konusu yürüyüşler laf olsun torba dolsun dedirtmek için mi düzenleniyor?

Genel Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının yanında belirli, sabit isimlerin katıldığı sağlıklı halk yürüyüşlerine katılımın artırılması, sağlıklı yaşam için yürüyüşün öneminin tüm toplum kesimlere daha etkin anlatılması ve yürüyüşlere sade, sokaktaki vatandaşın katılımının sağlanması için hangi kurum, ne yapıyor?

Sağlık Bakanlığınca Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ilan edilen 2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce her ay düzenlenen yürüyüşlerimize bu ay  Bağlıdere Vadisi  ev sahipliği yaptı.

Bağlıdere Vadisi,  Göreme?nin en bilinen ve sık ziyaret edilen vadilerinden biridir. Kulağa daha hoş geldiği için olsa gerek adına ?Aşk Vadisi? de deniliyor.

Bağlıdere Vadisi, diğer adıyla Aşk Vadisi, Göreme ? Uçhisar yolu üzerindeki Örencik?den başlayıp, Göreme-Avanos yolu üzerinde biten 4900 metre uzunluğunda bir vadi. Vadi yürüyüş için oldukça uygun.

Vadi içerisindeki bitki örtüsü ve peri bacaları görmeye değer. Aşk Vadisi enteresan peribacaları nedeniyle hakkında birçok komik efsane anlatılan muazzam bir yerdir.

Asıl adı Bağlıdere olan bu güzel vadi Göreme?ye yakın olmasına rağmen gezi rotaları üzerinde bulunmadığı için sadece bilenlerin gittiği bir yer olsa da  balon turları güzel manzarası nedeniyle hava koşullarına göre muhakkak uğrar.

Yürüyüş boyunca bizlere eşlik eden ve birer doğa harikası olan değişik renk ve boyutlardaki peribacaları, üzüm bağları, meyve bahçeleri yürüyüşümüzü renklendirdi.

Yürüyüş sonrasında ise misafirlerimize sağlıklı beslenmeye teşvik için süt, su ve poğaçalar ikram edilerek bu yürüyüş son buldu.