Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençleri spora teşvik etmek için her türlü çabayı göstererek bu kapsamda birçok projeyi hayata geçiriyor.

Bakanlık, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için müdürlüklerde görev yapmak üzere birçok branşta sözleşmeli çalıştırıcı alıyor.

Bakanlığın bu çalışmalarına destek vermek için Nevşehir´de de birçok branşta amatör spor kulüpleri faaliyetlerini yürütürken geçmişte kurulan kulüpler ise zor şartlar altında gençler için mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ellerinden geleni yapma gayretinde olan spor kulüplerine de Nevşehir´de birçok belediye ellerinden gelen desteği sağlarken Ürgüp´ün ve Ürgüp Belediyesinin spor kulübüne destek sağlamadığı iddia ediliyor.

Konuya dair edinilen bilgilere göre, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüpspor´a destek vermek istemiyor. Desteğin neden verilmediğine dair kulüp yöneticilerine de detaylı bir açıklama yapılmıyor. Zor günler geçiren Ürgüpspor, 2016 -2017 futbol sezonunda eğer destek verilmezse lige çıkamayacak gibi görülüyor.

Destek verilmemesi hasebiyle kapanma aşamasına gelen kulüpte yöneticiler, birçok sporcusu bulunan Ürgüpspor´un kapanması halinde bu sporcuların kahvehanelerde, internet salonlarında heba olacağını söylüyor.

Bir dünya kenti olduğunu iddia eden Ürgüp´ün yerel yönetiminin ve Ürgüp halkının destek çıkmaması halinde Ürgüpsporun 1. amatör liginden ikinci amatör kümeye düşmesi ve kapanması kaçınılmaz son olduğu belirtiliyor.

AK Parti hükümetinin ve Gençlik Spor Bakanlığının sporun gelişimine adeta tirilyonlar harcadığı bu süreçte köklü bir maziye sahip Ürgüpspor Kulübünün destek bulamadığı için faaliyetlerini yürütemeyecek olması ilçede ki yerel yönetimin spora olan bakış açısını da adeta gözler öne seriyor.

Daha geride bırakılan sezonda play-off müsabakaları oynayan, mazisi başarılarla dolu ve yetiştirdiği yüzlerce sporcuyla Nevşehir´in futboluna ve sporuna değer katan Ürgürsporun bu yıl yaşadığı sahipsizliğe kim dur diyecek merak ediliyor. Ürgüpspor ilgililerden yardım bekliyor. Mehmet Tolga Karaca