Veliler, öğrenci servislerinin okul mesafelerini dikkate almadan fiyat belirlemelerine tepki gösteriyor. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Kurban Bayramı tatilinin ardından velileri, okul alışverişi telaşı saracak ancak öğrenci ve veliler şimdiden telaşa düştü.

Yeni dönemde, ders kitapları öğrencilere ücretsiz sunulurken, okulların verdiği listelerle kıyafet, ayakkabı, çanta ve kırtasiye ürünleri alışverişine başlayan veliler, bütçelerini zorlamayan uygun fiyatlı ürün arayışına girdi. Bir öğrencinin kırtasiye ve kıyafet masrafları bütçeleri sarsarken buna bir de servis ücretleri eklenince öğrenci velileri kara kara düşünmeye başlıyor.

Her türlü zorluklara göğüs gererek çocuklarının en iyi eğitimi almasını isteyen veliler, zaman zaman ayrımcılık yapıldığı düşüncesiyle de çileden çıkıyor.

Bunun en son örneği öğrenci servis ücretlerinde yaşandı. Veliler, servis ücretlerinde özel okul ve devlet okulu arasında fiyat farkı olmasına tepki gösteriyor.

Velilerin tepkilerine neden olan en büyük faktör ise okulun özel olmasından kaynaklı fiyat belirlenmesi.

Veliler, servis ücretlerinin okulların mesafelerine göre belirlenmesini veya tek ücret tarifesine geçilmesini istiyor. Kamuoyu vicdanının rahatlaması adına yetkililerden açıklama yapılması bekleniyor.