Pençe Yıldırım Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit olan Nevşehirli Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz'ün şehit olmak istediği öğrenildi.

İdris Aksöz’ün kuzeni polis memuru Cebrail Aksöz, 2016 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştu.

Kuzeni şehit olan İdris Aksöz’ün de şehit olmak istediği öğrenildi.

İdris Aksöz’ün silah arkadaşı, "Şehit olan Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz ile Isparta'da çok güzel anılarımız oldu. İdris'in duası kabul oldu. Oda şehitliği çok istiyordu. Hep abim gibi şehit olmak istiyorum derdi. Ailelerine sabırlar diliyorum.” dedi.

Aksöz’ün 2 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

İdris Aksöz'ün Nevşehir merkeze bağlı Alacaşar köyünde bulunan dedesinin evine dev Türk bayrağı asıldı.

İdris Aksöz'ün naaşı, bugün Nevşehir'e getirilerek Alacaşar köyünde toprağa verilecek.

ABİ KARDEŞ GİBİYDİLER

Şehit İdris Aksöz’ün kuzenine olan sevgisi anlatılmaz yaşanır boyuttaydı.

Kuzenler yana yana gelip birlikte fotoğraf çektirme imkanı bulamayınca İdris Aksöz, bir yıl önce kuzeni Cebrail Aksöz ile kendi resmini çizdirmiş.

Aile bu resmi evlatlarından kalan bir anı olarak evlerinin en güzel köşesinde saklıyor.

İdris Aksöz’ün kardeşi Ramazan Aksöz, “İdris, kuzenimiz Cebrail Aksöz şehit olduğunda asker olmaya karar vermişti. Şehit olduğu gün ben asker olacağım demiş ve asker olmuştu. İdris de şehit olmak istiyordu ve Allah duasını kabul etti ve şehit oldu.” dedi.

ŞEHİT OLMADAN ÖNCE EŞYALARINI İSTEMİŞ

Ramazan Aksöz, “Şehit olmadan bir gün önce benden evdeki malzemelerini istedi. “Eşyalarımı kargoya verin” dedi. Ertesi gün sabah şehit haberi geldi.” diye konuştu.

Şehit İdris Aksöz'ün son fotoğrafı