Müsabakalar 7-10 Mayıs tarihleri arasında Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 2 ve 3 nolu çim sahalarda oynandı.

Müsabakalara, Konya Çumra Belediyespor, Niğde Belediyespor, Kayseri Kocasinan Şimşekspor, Aksaray Karadenizspor, Mersin Kuvayi Milliyespor ve Antalya İl Özel İdarespor takımları katıldı.

Turnuvada ilk gün oynanan müsabakada Kayseri Kocasinan Şimşekspor ile Niğde Belediyespor karşılaşırken maçta Kayseri Kocasinan Şimşekspor Niğde Belediyespor?u 3-2 yendi.

Günün diğer maçında ise Antalya İl Özel İdarespor Mersin Kuvayi Milliyesporu 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapmış oldu.

İkinci gün maçlarında Konya Çumra Belediyespor Niğde Belediyespor?u 4-0, Aksaray Karadenizspor ise Mersin Kuvayi Milliyesporu 4-1 yendi.

Üçüncü gün oynanan müsabakalar da Kayseri Kocasinan Şimşekspor Konya Çumra Belediyesporu 3-1, Antalya İl Özel İdaresporda Aksaray Karadenizsporu 2-0 yenmeyi başardı.

U19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında finalin adı Kayseri Kocasinan Şimşekspor ve Antalya İl Özel İdarespor oldu.

10 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00?da 2 nolu çim sahada yapılan müsabakada maç 2-2 berabere tamamlanırken uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltılara geçildi.

Seyir zevki oldukça yüksek geçen final maçında penaltılar sonunda 4-2 üstünlük sağlayan ve karşılaşmayı 6-4 kazanan Kayseri Kocasinan Şimşekspor takımı U19 Türkiye şampiyonası 1. Kademe Nevşehir ayağında gurup birinci olup bir üst kademeye geçti. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ