Merhabalar,

Bir süredir enerjiye karşı ilgi duyup öğreniyorum eğitimlerine gidiyorum okuyorum. Bazı yazarları profları yakinen takip ediyorum ve her gün yeni bir şey öğreniyorum, kendime bedenime daha çok değer veriyorum. Hayat şartları globalleşen dünyadaki ve ülkemizdeki olumsuzluklar terör insanları gerçekten her gün biraz daha geriyor kendimizi bedenimizi ruh sağlığımızı kontrol edebilme yeteneğini elde etmek için çaba sarfetmeliyiz diye düşünüyorum.   Ben bu gün hepimizin etrafında mutlaka  olan enerjimizi emen bizi hayatımızdan zaman zaman  bezdiren, negatif insanlardan bahsetmek istiyorum......

Bu tür insanlar hoşnutsuz, mutsuz, huzursuz hep takdir edilmemekten ve yanlış anlaşılmaktan şikayetçiler. Sürekli anlaşılmamaktan şikâyetçi olan bu insanlara bakıldığında dışarıdan uyumlu hareket ediyormuş gibi görünseler de yaptıkları işi erteleyerek kasıtlı çalışmayarak yarım yamalık işler çıkararak süreci resmen sabote eden insanlar. Bu türler inatçı her şeye sürekli kusur bulan dudak büken karamsar kişiler ve çevresindeki insanlarında motivasyonunu şevkini kıran insanlar.

Litaratürlere bakıldığında dört tür negatif insan insan türüne rastlarız; Salınan, hoşnutsuz, dolambaçlı, yıpratıcı negatif insanlar.

Salınan negatifler sınırda özellik gösterirler duyguları sürekli değişiklik gösterir. bir öyledir bir böyledirler. Teredütlü kendi içinde bocalayan insanlardır.

Hoşnutsuzlar ise depresiflerdir, sürekli mutsuz dırdırcı önemsiz şeyleri büyüten, insanların sabrını sınayan ve zorlayan huysuzlardır.

Dolambaçlılar da bağımlı özellikler gösterenler. İtirazlarını  ikicikli bir şekilde gösteriyorlar gücenme direnç gösterme , oyalama gibi..

Yıpratıcılara gelirsek sadist tipli negatifledir. Kavgacı uzlaşmaya gitmeyen, inatçı, geçimsiz bir yapıya sahip negatiflerdir. Negatif insanları ilk bakışta ayırt etmekte zorlanıyoruz, kolay bir şey değil anlamak. Otoriteden nefret eder karşı çıkan kendinden bir şey talep edildiğinde yapmak isteyerek yapıyorlarsa eğer diğer talep edenlerin yoluna taş koyan ya da hoşlanmadıkları insanları düşmanlaştırarak intikam ala kişiler.

Bazı davranış biçimleri var kendilerinden daha şanslı insanlara haset ve hırs duyan insanlar ve başlarına gelen her talihsizliği nedeninin kendisi olduğunun farkında olmayan sürekli şikayet eden insanlar sık sık somurtuyorlar ve kavgacı insanlar, bazen bu kavgayı sinir bozucu ve pasif olarak sürdürürler. Başkalarının gündemini sürekli takip ederek kendi isteklerini bu gündemin önüne getirme telaşı içindeler ve böyle sürekli iç çatışma içindeler, abartılı öfkeler alınganlıklar arasında savrulan pasif agresif özellikler gösteren insanlar. Bu bahsettiğim insanlardan maalesef etrafımızda mutlaka olmakta. Peki biz ne yapmalıyız tabi ki bu tür insanları hissettiğimiz zaman uzaklaşacağız, yan yana gelmemeye çalışacağız çünkü biz hekim değiliz tedavisi zor olan bu insancıkların bizi etkilemesine izin vermeyeceğiz. Çünkü yaşam kısa ve yapacağımız üreteceğimiz çok şey var…

Sağlıkla huzurla barışla en önemlisi sevgiyle kalın...