Açılışa Nevşehir protokolünün yanı sıra 15 Temmuz kahramanlarından spor salonunda darbeci hainlere verdiği dersle gönüllere taht kuran Binbaşı Barış Dedebağı, tankın altına yatan Metin Doğan, darbe gecesinde gazi olan Vildan Güvercin ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Aktaş, 15 Temmuz Diriliş Ortaokulunda yetişecek nesillerin vatana, millete faydalı bir nesil olacağına inandığını belirterek, “Bugün çok anlamlı bir gün. Okulun adının verilmesine vesile olan kahramanlar aramızda. Gençlerimiz bizim yıllarca veremeyeceğimiz vatan millet duygularını 15 Temmuz´da yaşadılar.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz de FETÖ´nün 15 Temmuz gecesi bu milletin ne kadar kahraman bir millet olduğunu unuttuğunu ifade ederek, “Bu nasıl bir vatan sevgisidir ki adamcağız tankın önüne yatıyor. Gönlünde Allah sevgisi var. Bu kahramanlıkları nesilden nesile aktarılacak. Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı gibi 15 Temmuz gecesi de unutulmayacak. Çünkü 15 Temmuz bir saldırıydı. Çocuklarımızın geleceğini çalmak istediler. Vatanımızı milletimizi bölmek istediler. Böyle bir alçaklığı bu kahramanlar önledi.” ifadelerini kullandı.

Göktük de “Rabbim bize 15 Temmuz gibi zor bir geceyi, ancak 16 Temmuz gibi nurlu bir sabahı nasip etti. Biz zannediyorduk ki Çanakkale zaferini kazanan ruh ölmüştü. Ama 15 Temmuz bize bu ruhun ölmediğini gösterdi. Bu felaket olsaydı hepimiz başka başka yerlerde, memleketimiz ağır bir iç savaş içerisinde ve ülkemiz işgal altında olacaktı.” diye konuştu. 

Gizligider de şöyle konuştu: “Biz aramızda bulunan kahramanları 15 Temmuz´dan sonra hep anlattık. Barış binbaşımız gibi komutanlarımıza 80 milyonumuz da asker. Aslında her birimizin içerisinde olanı Barış binbaşımız hainlerin yüzüne haykırdı. Allah onlardan razı olsun. Sizler çıkmasaydınız meydanlara bu eserlerin hiçbiri yoktu.”

Binbaşı Barış Dedebağı da “Vatan aşkı maya gibidir, sütü bozuk olanlarda tutmaz” diyerek, “O gün karşımıza çıkanlar bizim askerlerimiz değildi. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde mücadele eden kahramanlarla o günkü hainleri birbirine karıştırmayın.” dedi.  

Dedebağı, at izi ile it izinin birbirine karıştırılmayacağı tek yerin vatandaşın vicdanı olduğunu belirterek, “Bu memlekete sahip çıkacak sadece halkın kendisidir. 80 gündür liderimizin Cumhurbaşkanımızın hızına bazı bürokratların yetişemediğini, yetişmek istemediği, algılamadığını, algılamak istemediğini fark ettim. Dolayısıyla demokrasiye sahip çıkacak tek ama tek unsur halkın kendisi. Allah bize bir şans verdi, bu şansı kaybetmemeliyiz.” diye konuştu.

Tankın altına yattığı görüntü ile hafızalara kazınan Metin Doğan da yaşamayı çok seven birisi olduğunu ancak vatan sözü konusu olunca canının hiç önemli olmadığını vurgulayarak, “Benim tankın altına yatma şeklim bir galeyana gelme değildi. İnsanların şokta olduğunu düşündüm. Onları şoktan çıkarmak için canlı yayında paletlerin altında birinin ezilmesi gerekiyordu onun da ben olmamı istedim.” İfadelerini kullandı.

15 Temmuz kahramanlarına protokol üyeleri tarafından plaket verilmesinin ardından okulun açılışı protokol ve kahramanların kurdele kesimiyle yapıldı. Haber: Alpaslan Körükcü

/images/haberler/resimler/2016-10/7/1541276706803.jpg/images/haberler/resimler/2016-10/7/1542333114387.jpg/images/haberler/resimler/2016-10/7/1543322334264.jpg