Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, bölge müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Ceylan, toplantının yatırımların en yoğun olarak sürdüğü dönemi kapsadığını belirterek, “Dönem içerisinde karşılaşılan ve karşılaşılması muhtemel aksaklıkların ve koordinasyonu gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca dile getirilerek problemle karşılaşılmadan önlem alınması sağlanmalıdır” dedi.

Vali Ceylan, Nevşehir´de bu yıl içerisinde 193 proje yapılacağını, bu projelerden 19´unun tamamlandığını, 107´sinin devem ettiğini, 30 projenin ihale aşamasında olup 37 projeye de henüz başlanmadığını aktardı.

Projelerin parasal tutarları hakkında da bilgi veren Ceylan,  ilimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarının 899 milyon 341 bin 785 TL olduğunu, önceki yıllarda 243 milyon 794 bin TL´sinin harcandığını, bu yıl için mevcut ödeneğin 221 milyon 367 bin 155 TL olduğunu ve bugüne kadar ki harcanan miktarın 51 milyon 210 bin 88 TL olduğunu söyledi.

Yatırımcı kuruluş temsilcilerine seslenen Vali Ceylan, “Kuruluşlarımızın öncelikle yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları, zaman geçirmeksizin tamamlanabilmesi için ihale işlemlerinin takip edilmesi önem arz etmektedir. Özellikle yatırımcı kuruluşlarımızın mevcut projelerin hem uygulama aşamasında hem de projelerin değerlendirme aşamasında belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızla irtibat halinde olması önemlidir” diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü