Türk Eğitim Sen?in Nevşehir?de görevden alınan okul müdürleriyle ilgili açtığı davada müspet kararlar çıktı. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur?un okul müdürlerinin usulsüzce görevden alındığı iddiası ile açtığı davada 13 isim için karar çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uğur, kararla ilgili okul müdürlerinin, eşlerinin ve çocuklarının sevince boğulduğunu belirterek, haklı çıkmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yaklaşık dört aydır görev süresi uzatılmayan ve yöneticilik görevleri ellerinden alınan okul ve kurum müdürlerimiz için sürdürdüğümüz hak mücadelesinde sevinçli haber aldıklarını kaydeden Uğur,

?Bilindiği üzere ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir İlinde de Türk Eğitim-Sen üyeleri yöneticilerimiz sendikal kimlikleri nedeni ile kıyıma uğratılmış ve hak ederek kazandıkları müdürlük görevleri tartışmalı, soyut değerlendirmeler ile yok edilmişti.

Yaklaşık dört ay önce görevlerinden alınan yönetici üyelerimiz başta psikolojik olmak üzere pek çok sorun ile tanışmışlar, yaşadıkları hak kaybı ve mağduriyet nedeni ile de Devlete ve Bağlı bulundukları Milli Eğitim Bakanlığına da güvenlerini sıfırlanmıştı? diye konuştu.


?Ne yazık ki Eğitim tarihinin en büyük kıyımı olarak görülen eğitimde yandaş kadrolaşması bugün itibari ile de tüm çıplaklığı ile orta da iken, kadrolaşmadan nemalan başta İktidar partisi mensupları, malum sendika yöneticileri, ötekileştirmede gözünü sis perdesi kaplamış zevatlar yapılanları halen gayet makul görmekte ve yöneltilen eleştirileri ve tepkileri de pişkinlikle cevaplandırmaktadırlar? ifadeleriyle milli eğitim yetkililerini ve siyasetçilerini eleştiren Uğur,

?Şubemiz ve sendikamız tüm yaşananlara karşın başından beri üyelerimizin haklarının yeniden kendilerine teslim edilmesi için her alanda mücadele başlatmış ve başlattığı mücadelenin ağırlığını da yargıya vermişti.

Türkiye`de yaşanan her olumsuzluğa ve dönüştürülmeye çalışılan kurumlara rağmen sığındığımız ve sığınacağımız tek kurum olan İdari Mahkemelere başvuran şubemiz, 

dün itibari ile sevinçli bir haber almış adlarına dava açtığımız 13 üyemizin ortaya koyduğu mağduriyet gerekçesi Kayseri 1?nci ve Kayseri 2?nci İdari Mahkemeler tarafından haklı görülerek gerçekleşen eylemin telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğinden dolayı yürütmesini durdurmuş ve görevden alınan yöneticilerimizin haklarını teslim etmiştir? şeklinde konuştu.


Uğur, şöyle devam etti: ?Dün şubemize avukatımız aracılığı ile ulaşan 13 adet yürütme durdurma kararları başta üyelerimizi eş ve çocuklarını sevinç atmosferine boğarken, haklı çıkmanın da mutluluğunu yaşamışlardır.

İnanıyoruz ve biliyoruz ki mağduriyet davası açtığımız diğer tüm üyelerimizin de yakın zamanda şu an sonuçlanan 13 üyemiz gibi sevince boğulacağıdır.


Görevden alınan üyelerimize aylardır, acı ve ıstırap çektirenler ile diğer hukuk mücadelemizi sürdürerek ceza almalarını sağlamakla birlikte en büyük cezanın ise İlahi ceza olarak kendilerine tecelli edeceğini bilmekteyiz.

Buradan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz yargı kararları açık ve net,  bir an önce sağa sola dolanmadan, ilgili eğitimcileri, ilgili velileri ve aziz halkımızı üzmeden okul ve kurum müdürlerimizi eski görev yerlerine iade edin ve tamamından özür dileyin diyoruz. Zalimler her zaman kaybetmiş ve kaybedeceklerdir.?


Türk Eğitim Sen?in mağdur üyeleri adına açtığı yürütmeyi durdurma davalarından, Şahin Ülgen, Hasan Çevik, Mustafa Sesigüzel, Mesut Çetin, Osman Doğan, Veyis Toy, Mehmet Özkan, Nuh Korkmaz, Faruk Çamcı, Vedat Doğan, Rasim Aykaç, Doğan Çeltik, Osman Ekinci için müspet karar çıkmıştı. HABER: Alpaslan Körükcü