İşletmeci, mağazaya daha önce bıraktığı kartviziti bulan müşterilerine hediyeler veriyor. Nevşehir´in Avanos ilçesinde hediyelik eşya satan bir işletmede yerli ve yabancı turistlerden toplanan 20 bin kartvizitlik bir koleksiyon oluşturuldu.

Kapadokya´da yaz ve kış turizm hareketliliğinin canlı tutulmasına katkı sağlamak isteyen hediyelik eşya mağazası sahibi Yaşar Çöl, 20 yıl önce müşterilerinden kartvizit toplamaya başladı.

Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi gezmeye gelen ve mağazalarını ziyaret eden her müşteriden kartvizit bırakmalarını istediklerini söyledi.

Aldıkları kartvizitleri de mağazanın duvarında oluşturdukları özel bölümde sergilediklerini ifade eden Çöl, şöyle dedi: "İnsanların tekrar Kapadokya´yı, Avanos´u ziyaret etmelerini teşvik etmek için 20 yıldır mağazamızı ziyaret eden her müşteriden kartvizit alıyoruz.

Kartvizit istemeyi unuttuğumuz müşterilerimiz duvardaki kartları görünce merak edip soruyor ve anlattığımızda kendileri de kartvizit bırakmak istiyor. Üzerinde kartviziti bulunmayanlar ise bir kâğıda isim soy isim ve adres yazıp duvara asabiliyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 bine yakın kartvizit topladık.

Bu uygulamanın ciddi anlamda geri dönüşünü aldık. Yıllar önce Avanos´a gelmiş ve bize kartvizit bırakmış müşterilerimiz dakikalarca duvarda kendilerine ait kartviziti arıyor. Bulduklarında çok seviniyorlar. Biz de onların sevincine ortak olmak için çeşitli hediyeler veriyoruz."

Hediyeler Hitit Dönemine Ait

Hediyelik ürünleri seçerken Hitit dönemine ait olmasına özen gösterdiklerini belirten Çöl, "Avanos´taki en eski çanak çömlekçilik işi Hititlere dayanıyor.

Bu tarihin insanlar tarafından bilinmesi ve gelecek nesillere de aktarılması adına hediyelik eşyaları seçerken bu ayrıntıya dikkat ediyoruz. Müşterilerimize de hediyelerini verirken mutlaka bunu anlatıyoruz.

Onlar da hem şaşırıyor hem mutlu oluyor" diye konuştu. Kartvizit bırakanlar arasında yerli müşterilerin yanı sıra çok sayıda yabancı müşterilerin de olduğuna değinen Çöl, "Ne kadar çok insana ulaşabilirsek kendimizi bölge adına o kadar şanslı hissediyoruz" dedi.

Çöl, turizmin ve turizm hareketliliğinin sadece bir bölge için değil ülke için önemli olduğunu, işletme olarak da buna katkı sağlamanın mücadelesini verdiklerini sözlerine ekledi.

/images/haberler/resimler/2016-3/12/1543206819894.jpg