Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Vali İlhami Aktaş; “İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda 4 kere yapılmaktadır. 2020 yılına ilişkin Koordinasyon Kurulu Toplantı takvimine göre; İlimiz Koordinasyon Kurulu 1. Dönem Toplantısı 13 Ocak 2020, 2. Dönem Toplantısı 7 Nisan 2020, 3. Dönem Toplantısı 20 Temmuz 2020, 4. Dönem Toplantısı ise 21 Ekim 2020 olarak belirlenmiştir.

Bu toplantı, içeriği itibarıyla 2019 yılının son dönemine ilişkin verilerin ve yatırım gerçekleşmelerinin değerlendirildiği, projelerin son durumlarının ortaya konulduğu ve 2019 yılının genel olarak değerlendirildiği bir toplantıdır. Diğer taraftan yatırımcı kuruluşlarımızın 2020 yılı çalışma ve iş programlarının belli olduğu bir dönemi de içermektedir.

İl Koordinasyon Kurulunun Değerli Üyeleri, 2019 yılını değerlendirdiğimizde İlimiz genelinde toplam 137 proje bulunduğu görülmektedir.  Bu projelerden 77’si tamamlanmış, 43’ü devam etmekte, 8 proje ihale aşamasında, 9 projeye ise hiç başlanamamıştır. Yeni bir yatırım dönemine başlarken öncelikle kuruluşlarımızın yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları önem arz etmektedir. Yıl içinde yürütülecek çalışmalara ilişkin ayrıntılı planların hazırlanarak karşılaşılabilecek menfi durumlara göre analizler yapılması ve alternatifler oluşturulması son derece önemlidir. Yatırımcı kuruluş temsilcilerimiz, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları ile işbirliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıdırlar. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra toplantıda, 2019 yılının değerlendirilmesi, yatırımcı kurumların kurula bilgi sunumları, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi, ilgili bölge ve il müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, kurumların yatırımları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Görüş, öneri, istek ve taleplerin ardından toplantı sona erdi.

Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Aydın Abak, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, kurum müdürleri, oda başkanları, ilgili daire müdürleri ve yatırımcı kuruluşlar katıldı.