Gülmez, Ulusumuzun küllerinden yeniden dirilip ulusal egemenliğimizi taçlandırdığı 23 Nisan´ın, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk Milletinin geleceği olan sevgili çocuklarımıza armağan ettiği en mutlu gün olduğunu söyledi. 
23 Nisan 1920´de Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığını belirten Gülmez, böylece egemenliğin ulusumuza geçtiğini, vatandaşın kendi kendini yönetme bilincine ulaştığını ifade etti.

 Bugün Türkiye´nin, Türk halkının azim ve kararıyla yönetilen güçlü bir ülke olduysa bunun sebebinin 23 Nisan 1920 günü ortaya konulan bu büyük iradede aranması gerektiğini vurguladı.
Gülmez “ Vatanımız üzerinde iç ve dış odakların sinsi emelleri doğrultusunda yaptıkları saldırılar vardır.

 Tüm bunlara karşı ihtiyacımız olan yegâne güç, büyük Atatürk´ün bize bıraktığı ilkeleri, devrimleri ve düşünce sistemidir. Türk Milleti, Cumhuriyetimizin laik, demokratik, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti niteliğini muhafaza ederek egemenliğini sonsuza dek koruyacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili çocuklarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.