Açıklamada; “Toprak Mahsulleri Ofisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2020 yılı hububat alım fiyatlarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılı hasat dönemi, hububat ve bakliyat alım fiyat ve politikaları hakkında bilgi verildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Ülkemizde 2020 yılı hububat ve bakliyat hasadının Mayıs ayının ikinci yarısında başlaması öngörülmektedir. TMO hububat ve bakliyat alım fiyat ve politikaları belirlenmiş olup Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 04 Mayıs 2020 tarihinde açıklandı. 

1. TMO, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 260 işyerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (yaklaşık 125 nokta) alım faaliyeti gösterecek.

2. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecek.

3. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup lisanslı depolara ürün teslim eden üreticiler bu depolar üzerinden ürününü elektronik ürün senedi (ELÜS) ile TMO'ya satabilecekler.

4. TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü, lisanslı depolar üzerinden ise pazar günü de dahil her gün alım yapılacak.

5. Üreticilerden bu yıl da boşaltma ücreti alınmayacak. Böylece üreticinin ton başına ilave 10,60 TL kazancı olacak.

6. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak” ifadelerine yer verildi.