Nevşehir’de faaliyet gösteren yardımlaşma dernekleri ile ortaklaşa düzenlenen “Nevşehir İli 9. Sınıf öğrencileri arası ilmihal yarışması” isimli proje için işbirliği protokolü imzalandı.

Nevşehir Valili toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ve yardımlaşma derneklerinin temsilcileri katıldı.

Protokol, Safa Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Semerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, Mahmut Sami Ramazanoğlu İlim ve Kültür Vakfı, Kervansaray Hayırlı Hizmetler Derneği,  İmam Hatip Okulları Platformu ve Türkiye Gençlik Vakfı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Müftülüğü, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalandı.

Nevşehir merkez ve ilçelerde ortaöğretim kurumları 9. sınıf öğrencilerinin manevi bilgi, duygu ve düşüncelerinin gelişimine katkıda bulunmak, ilmihal bilgisini kavratmak, kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak ve dini duyarlılığını geliştirmek ve sınav tecrübelerine katkıda bulunmak amacıyla böyle bir projeye imza atıldığı belirtildi.