Askerlik şubesinden  yapılan açıklamada, “Askerliklerine 7 Haziran 2016 tarihinden önce karar aldıran er statüsündeki yükümlülerden 1996/3 tertip olarak askere sevk edilecek olanlardan birinci grup 1-4 Ağustos tarihleri arasında, ikinci grup ise 21-23 Eylül tarihleri arasında silah altına alınacaklardır” denildi.

Sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listelerin askerlik şubesi ilan panosuna asıldığı bildirilen açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren E-Devlet ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evraklarının alınmaya başlanacağı belirtildi.

Sevk evraklarını askerlik şubesinden alacakların nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerektiği bildirilen açıklamada, “Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk evraklarını en geç 4 Ağustos 2016 tarihine kadar almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile, aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından idari para cezası ile cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır” ifadelerine yer verildi.