Ajans, 10. Kalkınma Planı’nda da önemi vurgulanan nitelikli insan, güçlü toplum hedefi ve bölge için hazırladığı 2014-2023 Bölge Planında “Nitelikli Hizmet Sunma Kapasitesi” olarak belirlenen 4. Gelişme Ekseni doğrultusunda 2014 yılı içerisinde “Paydaşların Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’ni başlattı.

Projenin temel amacı, TR71 Düzey 2 Bölgesi’nde kalkınmanın birer aktörü olan tüm paydaşların mevcut yapılarının analiz edilerek daha iyi hizmet verebilir hale gelmesine katkıda bulunmak olarak belirlenirken, bu sürecin ilk adımını “Paydaş Analizi” çalışması oluşturuyor.

Bu amaçla planlan çalışmalar 29.12.2014 tarihinde AHİKA ve TÜİK Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile başladı. Buna göre; İl ve ilçe düzeyinde gerçekleştirilecek olan paydaş ziyaretlerinde “Paydaş Analizi Anketi” uygulaması yapılması kararlaştırıldı. Ziyaretlerde toplumun geniş kesimlerine hizmet veren, proje uygulayan, yatırımcı, ekonomik, sosyal ve çevre odaklı hizmet veren kamu kurumları, üniversite, sivil toplum örgütleri, belediyeler ve özel sektör temsilcileri hedef kitle olarak belirlendi. Bu doğrultuda 32 ilçe ve 5 merkez ilçede Ekim ayı sonuna kadar toplantıların gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu toplantılardan ilki ise 4 Mart 2015 tarihinde Nevşehir ili Avanos ilçesinde gerçekleştirildi.