AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığındaki toplantı, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan´ın yanı sıra, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız´ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, emekliliği gelen Kırıkkale Valisi Ali Kolat´a Niğde´de bulunan Koyunlu halı fabrikasında özel olarak yaptırılan resminin yer aldığı halı hediye edildi.

AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Ali Kolat´ın emekliliğinin geldiğini hatırlatarak, bundan sonraki hayatında da devlet ve millet için çalışacağına inandıklarını söyledi.

Kılıç, şöyle konuştu: “Yaklaşık 41 yıldır mesleğimizin duayenliğini yapan, ülkenin dört  bir yanında mesleğimizin çilesini çeken, vatan toprağına, ülkemizin güzel insanına hizmet etmek için bir ömür harcayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat abimiz Pazar günü itibariyle emekli olacak. Bugüne kadar verdiği hizmetlerinden dolayı AHİKA adına devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonraki ömrünün de devlet ve millet hizmetiyle geçeceğine inancımız tamdır.”

AHİKA´nın gündemi

Toplantının gündemi hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıç, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetler arasında, 2016 yılı Mali Destek Programı proje tekliflerinin alınması ve “Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi Fizibilite Raporu´nun” hazırlanmasının yer aldığını söyledi. 

Girişimcilik eğitimlerinin geçtiğimiz ay da devam ettiğini belirten Kılıç, “Aksaray´da 9, Kırşehir´de 2, Kırıkkale´de 2, Nevşehir´de 4, Niğde´de 2 adet olmak üzere, toplam 19 adet KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilmiştir” dedi.

 Kılıç, konuşmasında şunları söyledi: “Nisan ayı içerisinde Kamu Sanayi Üniversite İşbirliği (KÜSİ) çerçevesinde Kırşehir´de ve Niğde´de faaliyet gösteren firmalar ziyaret edilerek firma yetkilerine devlet destekleri ve Sanayi işbirliği konularında bilgi verilmiştir.

 15-22 Nisan 2016 tarihlerinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale´de düzenlenen “İç Anadolu Turizminde Kırıkkale´nin Yeri ve Önemi” konulu panelde bölge turizmini geliştirmek için Ajansımızın sağladığı destekler, yatırım teşvikleri ve Kırıkkale´de turizm sektörüne ilişkin tespit ve önerileri içeren bir sunum yapılmıştır. Ayrıca, 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinliğine bir stant ile katılım sağlanmıştır.

 Son bir aylık dönemde dikkat çeken gelişmelerden biri de; TR 71 Bölgesi Hayvancılığının Rekabet Gücünün Artırılmasına yönelik Ajansımızın koordinasyonunda hazırlanan “TR 71 Bölgesi Büyükbaş Hayvancılıkta Gelişiyor” isimli projenin Ekonomi Bakanlığı tarafından URGE (Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi) kapsamında desteklenmeye hak kazanması olmuştur.

 Bugünkü toplantının gündem maddeleri arsanda; Ajans İç Kontrol Raporunun Sunulması, Kırşehir İli Güdümlü Projesinin Ön Mutabakat Metninin İmzalanması ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi´nin “Din ve Değerler Eğitiminde Toplumsal Sorunların Çözümüne Yönelik Yenilikçi Dijital Yaklaşım: "E-Öğrenme ve Animasyon” Projesi ile ilgili fesih talebinin görüşülmesi yer alacaktır.

 Önümüzdeki bir aylık dönemde ise; Narlıgöl Peyzaj Tasarım ve Çevre Düzenlenmesi Projesinin son hali Ajansa sunulacak, Kırıkkale´de Jeotermal ile ilgili çalışmalar başlatılacaktır. Ayrıca Kırıkkale´de 2, Nevşehir´de 5, Niğde´de 2, toplam 9 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilecektir.” Haber: Alpaslan Körükcü