Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz. Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmalardan biri; 31 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 23. EMITT Fuarına katılım sağlanarak bölge illerinin tanıtımının gerçekleştirilmesidir.

Ayrıca, “Program Sonrası Değerlendirme ve Etki Analizi Çalışmaları” kapsamında, 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında yürütülen Mali Destek Programlarının etkilerini ölçmek amacıyla etki analizi çalışmalarına Ajansımız tarafından devam edilmiştir.

Geçtiğimiz dönemde AHİKA eğitim ve seminer çalışmaları devam etmiştir. Bu kapsamda “KOBİ’lere yönelik Hedging (riskten korunma) Kavramı” eğitimi” Aksaray’da gerçekleştirilmiştir. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyenlerine yönelik ise 28 Ocak – 1 Şubat 2019 tarihlerinde Proje Planlama ve Hazırlama Eğitimi verilmiştir.

Abdallık geleneğinin UNESCO Yaratıcı Şehirler Listesine girebilmesine yönelik Ajans tarafından ön çalışmalara başlandığını bildirmekten ise ayrıca memnuniyet duyarım.

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; “2018 Yılı Bütçe Uygulama Sonuçlarının Görüşülmesi” ve “2015 Yılı Sosyal Kalkınma ve Enerji Altyapısı Mali Destek Programları ile 2016 Yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı Kapanış Raporlarının Yönetim Kuruluna sunulması” yer almaktadır.

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.

Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.”