Kürk, saldırılarda kolundan yaralanmıştı. Yine de Bakan Kaya’ya yapılacak olan saldırılar için yüksek mücadele örneği sergilemişti.

O günden bu güne kadar kopmadan gelen Bakan ile MHP Gülşehir belediye başkan adayı Şengezer Kürk’ün samimi muhabbeti Nevşehir’i ziyaret etinde de görüldü. Kaya’nın belediye başkan adayı Şengezer Kürk’ü özel olarak ziyaret etmesi ile dostlukları perçinlendi.

Kürk, yaptığı açıklamada, “Sayın bakanımıza düzenlenen saldırı esnasında olay yerinde bakanımızı korumak adına elimizden geleni yaptık. Orda vatan millet sevgisi olan kim olsa aynısını yapardı. Sayın bakanın Nevşehir’e yaptığı ziyarette beni bizzat görüşmeye davet etti. Yaptığımız görüşmede Hollanda hükümeti ile halen devam eden dava dosyasının akıbetini sordu. Vatanımız ve milletimiz için sonuna kadar davaya devam edeceğimizi sayın bakanım ile paylaştım. Hollanda hükümetinin saldırıda yaralanan ve Hollanda hükümetine dava açan kişiler üzerinde uyguladığı baskılar için Türkiye devleti yetkililerinden yardım talebinde bulundum. Şu anda ise aynı milliyetçi ruh ile Gülşehir ilçesinin belediye başkan adayıyım dedim. Bakanımız da beni tebrik etti ve başarılar diledi.” dedi.