AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Kadın emeği, Türkiye’nin istikbali buluşmaları” kapsamında Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenen programda girişimci kadınlar ev kadınlarıyla buluştu.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, il il gezerek düzenledikleri etkinlikle kadınlar için ortaya konulan fırsatları anlattıklarını söyşedi.

Nevşehir'in müstesna bir şehir olduğunu, kentteki kadınlarla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu aktaran Keşir, “Kente, çocukları, ailesi ve memleketi için hayali olan kadınlar için geldiklerini belirtti.

Keşir, "Ben biliyorum ki kadınlar çocukları için çok hayal kuruyorlar. Biliyorum ki o kadınlar gayretliler ve kendilerinden çok çocukları ve memleketleri için çalışıyorlar. Vatanı ve milleti için toprağı için çalışıyorlar. İşte biz o kadınlar için buradayız. Üreten, zihni sürekli çalışan ama kasabada köyde ilçede evine belki eğitim almadığı için, eğitim alsa da fırsatların ne olduğunu bilmediği için, nereden başlayacağını bilmediği için, sermayem yeterli değil, devletin imkanları var mı nasıl kullanacağım diyen kadınlar için buradayız. Bu bir parti toplantısı değil, halkımıza açık bir program." diye konuştu.

Devlet desteği ile iş hayatına atılan kadınların başarı hikayelerinin anlatıldığı program, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü, Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOS-GEB yetkililerinin sunumları ile devam etti.

Programa AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, partililer ve ev kadınları katıldı.