“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi´ni ziyaret eden AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar,  “Şiddeti Önlemek Bizim Elimizde”  anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının  gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, kadın başta olmak üzere toplumdaki her türlü şiddeti önlemek ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kutlar, bu kapsamda Kadın Danışma Merkezi çalışmaları ile ilgili bilgi alarak, birlikte yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişi içerisinde bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Nevşehir´de yaşayan tüm kadın ve çocuklara ulaşmayı kendine görev edindiklerini dile getiren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, : “Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde; eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur.

Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte; bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir. Kadının maddi ve manevi her yönden zarar görmesine ve hayatını insani koşullarda devam ettirememesine neden olur. Kadınlar sadece çocuk doğurmaz toplumu da doğurur. Toplumuzu şekillendiren ana temel kadınlarımızdır”.  diye konuştu.

Ziyarette daha sonra AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar başkanlığındaki heyete, Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkez Sorumlusu ve Psikoloğu tarafından görev alanına giren çalışmalara ilişkin bilgiler verildi.