Platform tarafından Nevşehir´de büyük marketlerin hızla çoğaldığı ifade edilirken bunun sonucunda küçük esnafın maddi olarak zor günler geçirdiği belirtildi.

Yerel esnafa destek vermek için Nevşehir genelinde kampanya başlatılırken konuya dair şu bilgilere yer verildi."Nevşehir halkının alışverişini yerel esnaftan yapmalarını istiyoruz. İyi günümüzde, düğünümüzde ve cenazemizde bizimle olan, kimi zaman evimizin anahtarını hatta çocuğumuzu ´biraz burada oyalansın´ diye emanet ettiğimiz yerel esnafımızın ayakta durabilmesi ve geçimini sürdürebilmesi için destek olmak zorundayız. Bizler vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.

Başlattığımız kampanyayla vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek esnaflarımıza sahip çıkacağına inanıyoruz. Unutulmasın ki, ülkemizde esnaf ve sanatkar yok olursa, ülke ekonomimizin bel kemiği kırılmış olur. Bu konuda duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

” Nevşehir Esnaflar Platformu Nevşehirli vatandaşlara, alışverişlerini yaşadıkları şehirde yerel esnafa sahip çıkarak göstermelerini istedi. Platform tarafından hayata geçirilen “Alışverişini yerel esnaftan yap” kampanyası şehrin dört bir yanına asılacak afişlerle de vatandaşlara duyurulacak. ´Alışverişini yerel esnaftan yap´ kampanyasıyla hem esnafın hem de Nevşehir´in kazanacağı vurgulanırken vatandaşlara yapılan çağrıda ilin yerel dinamiklerini sahip çıkılması gerektiği belirtildi. Mehmet Karaca