Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran, bu yıl 100 dolayında öğrenciye ayda 130 TL burs imkanı tanıdıklarını ancak bu sayının yeterli olmadığını dile getirdi.

Nevşehir´de bu tür hayır işlerine katılan iş adamlarının belli başlı kişiler olduklarına ve bunların da ihtiyaca tam anlamıyla cevap veremediğine dikkat çeken Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran, “Dernek olarak bir yandan engellilerimizin çeşitli konulardaki ihtiyaçlarını karşılamak, onlara çeşitli konularda eğitim programları düzenlemenin yanında ilimizden ülkemizin değişik illerine Üniversite okuyabilmek için giden öğrencilerimize de burs imkanı tanıyoruz. Bize bu konuda destek olan tüm iş adamlarımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.

Ancak gelen talepler karşısında bizlerde bazen şaşıp kalıyoruz. Zira ihtiyaç çok ama bize ulaştırılan yardım miktarı ihtiyaca cevap veremiyor. Bu konuda iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden Allah rızası için bu işlere biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz.

Baktığımızda bu tür yardım faaliyetlerine belli başlı iş adamlarımızın ve hayırseverlerimizin katıldığını görüyoruz. İmkanı olan iş adamlarımızın ve hayırseverlerimizin gençlerimizin rahatlıkla öğrenimlerini görebilmelerine yönelik bu tür yardımlara daha fazla yönelmelerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.