Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilmiştir. 19 Eylül, “Gaziler günü” olarak kutlanmaktadır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitleri minnetle yad ettiklerini belirten Altınyıldız Koleji, “Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve daha nice zaferlere binbir güçlükle imkânsızlıkla kazanan, yüreklerindeki vatan, minnet bağımsızlık inanç meşaleleriyle yolumuzu aydınlatan aziz gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Altınyıldızlı çocuklarımızın vatan sevgisi bilincini oluşturmak için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi andık. Onlara minnetimizi ifade eden etkinlikler hazırladık.

Özel Altınyıldız Koleji olarak umutsuzluğa, karamsarlığa, kötümserliğe, fırsatçılığa meydan vermeden, bilimsel öğretilere ve uyarılara azami özen göstererek, daha çok çalışarak, daha çok üreterek, birlik ve beraberlikle zorluklara karşı direneceğiz.

Aziz vatanımızın ve mavi vatanımızın bir karışını bile canımızla koruyacağız.

‘Bacağım kolum gözüm olmadan yaşayabilirim, ama vatanım olmadan yaşayamam.’ diyen gazilerimiz, vatan size minnettardır.” ifadelerine yer verildi.