Altınyıldız’dan yapılan açıklamaya göre, Altınyıldız İlköğretim Kurumu 8.sınıf öğrenci ve öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptıkları gezide birinci meclis ve ikinci meclis ziyaretlerinin ardından Anıtkabir´e geçen öğrenci ve öğretmenler Atatürk´ün mozolesi önünde resmi tören ekibi ile saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını söyleyip, çelenk sunumu yaptı.

Anıtkabir özel defterine ise Altınyıldız İlköğretim Kurumu müdür yardımcısı Çetin Kurtpınar “Nevşehir Altınyıldız Koleji 8.sınıf öğrenci ve öğretmenleri olarak size Başöğretmenlik verildiği bu anlamlı günde huzurunuzdayız. Bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyeti ve eserleriniz ilelebet koruyacağımıza, aklın ve bilimin ışığında nesiller yetiştirip, yetiştirdiğimiz nesillerle birlikte açtığınız yolda, gösterdiğiniz hedefe durmadan yürüyeceğimize söz veririz. Mekanın Cennet, ruhun şad olsun’ şeklinde yazdı.

Ardından Anıtkabir müzesini gezen öğrenciler Anıtkabir’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Yapılan müze ziyaretinin ardından Bilkent Üniversitesi ve Koç Müzesi gezisi yapan öğrenci ve öğretmenler akşam yemeğinin ardından Nevşehir’e hareket etti.