İşbilir yaptığı açıklamada ?Hem atölye hem satış yeri olarak kullandığım iş yerinde, Özel isteğe göre portre ve tablo yapıyorum.

Yapmış olduğum tabloların boyutuna göre ücreti değişiyor. Bir tablonun yapım süresi ise boyutuna göre on gün ila bir buçuk ayda bitiyor. Birebir çalışmalarımı aynı yapmıyorum. Değiştirdiğim veya ilave ettiğim yerler oluyor. Osmanlı zamanında çok meşhur olan bu sanatı tekrardan gün yüzüne çıkarmak ve istenilen yere ulaşmasını sağlamak en büyük amacım. Bu işe başlamadan önce yağlı boya çalışıyordum. Daha sonra internetten gördüğüm yakma sanatı çok hoşuma gitti ve bunun kursunu alarak bu işe başladım. Yakma sanatını çok seviyorum ve işimi severek yapıyorum. Şimdiden siparişlerimi almaya başladım. Bu sanata değer veren herkesi atölyemize bekliyorum. Gelip çalışmalarımı yerinde görebilirler? dedi.

Sepya: Ahşap yanığı rengi, kahverenginin bir türevi diyen Gözde İşbilir, tanımı hakkında da şu bilgileri verdi. ?Pyrogravure (yakma resim) tekniği, ahşap veya diğer elverişli malzeme yüzeylerinin kızgın metal kalemlerle yakılarak çeşitli motiflerle bezenmesi işleminde kullanılan bir dekoratif sanat tekniği olarak doğmuştur. Ancak zaman içinde resim sanatında da kullanılmaya başlanmasıyla birlikte; klasik siyah-beyaz resim tekniği tarzında, ?sepya-beyaz? resim tekniği olarak gelişmiş ve güzel sanatlar alanında yerini almaya hazır, çağdaş bir resim tekniği haline gelmiştir.

Pyrogravure tekniği geçtiğimiz birkaç yüzyıl içinde, özellikle 19.yüzyıldan itibaren resim sanatında da kullanılmaya başlanmış ve sanatsal açıdan büyük değer taşıyan önemli çalışmalara imza atılmıştır. Pyrogravure resim tekniği son yıllarda birçok ülkede yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.? Haber: Ali Çamur