Nevşehir Anadolu Lisesi’nde geleneksel hale gelen 12. sınıf öğrencilerinin 9. sınıf öğrencilerine bayrak ve flama teslim töreni düzenlendi. Törende Nevşehir Belediyespor Taraftarlar Derneği Meterisliler Grubu’nun katkısıyla12. sınıf öğrencileri 9. sınıf öğrencilerine simit ikram etti. Törene Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da katıldı.

Törende konuşan Okul Müdürü Rüstem Acar, “Simit nimettir. Nimet olduğu gibi insanidir, vicdanidir, ahlakidir ve İslamidir. Birlik ve beraberliğin sembolüdür. Ayrıca barış ve kardeşliğin de sembolüdür. bu değerlere bağlı olarak yetiştireceğimiz gençlerin aydınlık Türkiye geleceğinde önemli bir güç olacağına inancımız tamdır.” dedi.

Başkan Arı da “Anadolu Lisemiz nimete karşı yapılan saygısızlığa biz saygıyla cevap verelim diyor. O kardeşlerimizin hiçbir suçu yok. Suç bizde, hocalarımızda, anne ve babalarda. Eğer biz bizim için kıymetli olanların değerini evlatlarımıza aktaramıyorsak hata biz büyüklerin. Biz de buradan nimete karşı şükretmeyi öğretelim. Biz nimeti yerde gördüğümüz zaman alıp üç defa öpüp başımıza koyan bir kültürün evlatlarıyız.” diye konuştu.

Programı organize eden Meterisliler Grubu’na duyarlılığı için teşekkür eden Arı, “Türkiye’de taraftar grupları dendiği zaman genellikle agresif tavırlar gösteren, toplumsal duyarlılığı az olanlar grubu olarak addedilir. Ama bu şehrin taraftar grubu nerede sosyal bir duyarlılık varsa her zaman orada olmuşlardır. Taraftar grubumuzu yürekten tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Belediyespor Taraftarlar Derneği Başkanı Mustafa Şekerli de “İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi’nde son sınıfların yeni gelen öğrencileri simit atarak karşılaması bizi üzdü. Bizler taraftar olarak deplasmanlara giderken yeri geliyor o bir simidi 5 kişi yiyoruz. Nimete yapılan saygısızlıktan dolayı böyle bir program düzenlemek istedik. 2023 Anadolu Lisesi mezunlarına hoş geldiniz diyerek simit ve aşure ikramında bulunduk.” dedi.

Konuşmaların ardından 9. sınıf öğrencileri son sınıf öğrencilerinden bayrak ve flamayı teslim aldı.

Daha sonra 9. sınıf öğrencilerine simit ve aşure ikram edildi.