Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, mazbatasını alarak göreve başladı. Arı'ya mazbatasını, adliyede Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Nagihan Şahin verdi.

Tören için belediyeye geçen Arı, burada mehter takımı ve belediye personelince karşılandı.

Rasim Arı, Seçen'den görevi devraldı

Arı, gerçekleştirilen devir teslim töreninde görevi eski başkan Atilla Seçen'den devraldı.

Burada yaptığı konuşmada, kendisine oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını söyleyen Arı, kente kazandırmayı planladığı projeleri hayata geçirmek için vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacaklarını kaydetti.

Miraç Kandili’nde görevi devralmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Arı, “31 Mart günü yapılan seçimlerde halkımızın tercih ve teveccühleri ile belediye başkanı olarak görevlendirildim. Bu mübarek Miraç Kandili’nde mazbatamızı alma güzelliğine kavuştuk. Bizim için Miraç günü mübarek bir gün ve bugün göreve başlamak bizim için çok anlamlı oldu. Allah’a hamd olsun güzel bir günde göreve başladık. İnşallah Nevşehir halkına, güzel hizmetler yapacağız. Rabbim inşallah hepimizi bu görevde muvaffak kılar. Bugünden itibaren 110 bin nüfuslu Nevşehir'in tamamının Belediye Başkanı olduğumu ve tamamına hizmet etmeyi hedefliyorum. Herkesin belediye başkanıyız, genç yaşlı demeden hizmet almaya layık olan tüm halkımıza hak ettikleri hizmeti sunmaya gayret edeceğim.” dedi.

Nevşehir’e sevdalı olduğunu vurgulayan Arı, "Bu sabahtan itibaren sevdalısı olduğumuz ve hayallerimizi süsleyen Nevşehir'imizde değişimi her bir vatandaşımız görecek. “Nevşehirliler hak etti” denilecek söylemleri gerçekleştireceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Allah çıktığımız bu güzel yolculukta bizleri mahcup etmesin. Memleketimize, milletimize hizmet aşkından bizi mahrum etmesin. Nevşehirli hemşehrilerimizin sandıkları patlatmak suretiyle verdiği bu destek ve ülke kamuoyuna mal edercesine verdiği bu güzel görüntüden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlk röportaj Muşkara Gazetesi’ne

İlk röportajını Muşkara Gazetesi’nden Alpaslan Körükcü’ye veren Başkan Arı, “Türkiye’de ilk mazbatayı alan belediye başkanı oldum. İyi bir oy aldık. En yakın rakibimizle 16.5 puan fark var. Cumhurbaşkanımız bu görevi bize layık gördü, halkımız da teveccüh gösterdi.” dedi.

“Gönül belediyeciliğini herkese göstereceğiz”

Sabahtan itibaren çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Arı, şöyle devam etti: “Bu şehrin nasıl ilerleyeceğini sadece bu şehre değil, Türkiye’ye ve dünyaya göstereceğiz. Şehirde sevilen bir belediye başkanı değil, Türkiye’de bilinen, dünyada tanınan bir belediyecilik örneği sergileyeceğiz. Birikimimizi, tecrübemizi bu şehre aktaracağız. Şehirde hem fiziksel değişimin hem de zihinsel değişimin nasıl olacağını göstereceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile gönül belediyeciliğinin nasıl olduğunu herkese göstereceğiz.

Adam kayırmacılığı, adaletsizlik, hukuksuzluk asla olmayacak. Hiç kimsenin referansına bakmayacağız. İşinin ehli olup olmadığına bakacağız. Muhteşem bir ekip kuracağız. Sabahtan itibaren icraatlara başlayacağız.”

“İlk icraat vatandaşla belediye arasında köprü kurmak”

İlk icraatının vatandaşla belediye arasında kopmuş olan köprüyü kurmak olduğunu vurgulayan Arı, şunları söyledi: Belediye ile vatandaş arasında köprü bağları kopmuş her gittiğimiz vatandaş “Belediyenin kapısını bana açacak mısın?”, “Sen de değişecek misin?”, 5 yıldan 5 yıla mı geleceksin?” diye soruyor.

Biz diyoruz ki gönül köprülerini kuracağız. Vatandaşımızla diyalog kurup işimizi de aksatmayacağız. İkisini birden sürdüreceğiz. Bize teveccüh gösteren bu şehrin insanına asla sırtımızı dönmeyeceğiz ve onlardan kopmayacağız. Gurur, kibir abidesi olmayacağım. Herkese kapım açık. Bu dakikadan sonra herkese elimiz uzatıyorum.

“Herkesin adamıyım”

Ben bu şehirdeki herkesin adamıyım. Kişilerin ya da grupların adamı değilim. Sermeye grubunun adamı değilim. Kapım ve gönlüm herkese açık. Sadece iftira atana, dedikodu yapana, hakaret edene kapımız kapalı.

Bizim bir tane ortak paydamız var: Nevşehir. Ortak paydası Nevşehir olan herkesle birlikte hareket edeceğiz. Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediyesini aldığında ne uyguladıysa aynısını uygulayacağız. Dünyayı yeniden keşfetmeyeceğiz. Para ve insan kaynağına sahip çıkacağız. Kendi paramız gibi harcayacağız. Milletin parasını har vurup harman savurmayacağız. İsrafa müsaade etmeyeceğiz.

İkinci iş yapan personele gözdağı

Belediye çalışanı işini yapacak. Müteahhitlik yapan, belediye haricinde şirketi olan, anasının babasının üstüne şirket kurup katakulli yapan, başkasının üzerine şirket kurup beni uyutmaya çalışan adamı belediyede barındırmam. Babamın oğlu olsa barındırmam. Belediyenin imkanlarını kendi ikbali için kimseye kullandırmam. Ya belediyeyi tercih edecek ya özel sektörü.”