Merkeze bağlı Göreme beldesinde bir camiye giden Arjantin asıllı çift, cami imamı ve cemaatinden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires yaşayan La Forgia Lucio Marcelo ve ailesi Müslüman olmak için tercüman eşliğinde Nevşehir İl Müftülüğüne müracaat etti.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Arjantinli çifte İslamiyet hakkında bilgi verdi. Öztürk, “İslam’ın temeli Allah’ın varlığına ve birliğine İnanmaktır. Allah birdir, eşi ve benzeri yoktur, doğmamıştır evlat değildir, doğurmamıştır baba değildir. Her şey ona muhtaçtır, o hiçbir şeye muhtaç değildir. O’nun her şeye gücü yeter, her şeyi hakkıyla görür, her şeyi hakkıyla bilir. Ona ulaşmak için bir vasıtaya gerek yoktur. O kullarına çok yakındır, duaları kabul eder, tövbe edenlerin günahlarını affeder. Bağışlayacak olan ve ödüllendirecek olan sadece Allah’tır.” dedi.

İslamiyet hakkında araştırma yaptığını ve çok etkilendiğini aktaran Marcelo da

Göreme beldesinde bulunan Gafferli Camii İmam Hatibi Bilal Erdoğan ve cami cemaatinin ilgisinden çok memnun olduğunu ve anlattıklarından çok etkilendiğini belirtti. İslamiyet hakkında araştırma yaptığını ve İslamiyet’i seçmeye karar verdiğini anlatan Marcelo, “İslamiyet’i isteyerek seçtim, çok mutluyum.” diye konuştu.

Marcelo, okuyup araştırıp İslamiyet’i tam olarak öğreneceğini ve öğrendikçe İslam2ın emirlerini uygulayacağını söyledi.

Öztürk, tören sırasında duygulanan Arjantinli Marcelo çiftine ihtida belgelerini takdim etti, İngilizce ve İspanyolca Kur'an-ı Kerim meali ile İslamiyet’i anlatan kitaplar hediye etti.