AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, aylık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tanrıver, bir gazetecinin ?Müdür atamalarına ilişkin Türk Eğitim Sen?in eylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna;

?Herhangi bir sendika başkanının veya bir partinin taraf olması çok fazla doğru değil diye düşünüyorum.

Burada bir çalışma varsa, kanun yönetmelik çerçevesinde yapılıyorsa ve burada doğrudan muhatap milli eğitim müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı?nın inisiyatifindeyse burada ampulle veya başka şeylerle uğraşmanın bir anlamı yoktur? cevabını verdi.

Tanrıver şu ifadeleri kullandı: ?Müdürler ve müdür yardımcıları ile ilgili yönetmelik ve kanun çerçevesinde bir çalışma var. Bunlar tamamen kanun ve yönetmelik çerçevesindeki çalışmalar.

Orada herhangi bir sendika başkanının veya bir partinin taraf olması çok fazla doğru değil diye düşünüyorum.

Burada bir çalışma varsa, kanun yönetmelik çerçevesinde yapılıyorsa ve burada doğrudan muhatap milli eğitim müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı?nın inisiyatifindeyse burada ampulle veya başka şeylerle uğraşmanın bir anlamı yoktur. Burada idari bir işlem var. Bu idari işlemlere karşı davalar açılabilir.

Olumsuz olduklarını düşünüyorlarsa şikayet edilebilir. Ve bununla ilgili olarak idari ne gerekiyorsa yapılabilir.

Ama bunu bir eylem havasına dönüştürüp veya bir grubu, bir partiyi karşısına almanın bence çok fazla anlamı yoktur.? HABER: Alpaslan Körükcü