Üreten, büyüyen, gelişen ve çözüm üreten Türkiye için ter akıtmak ve kafa yormak gerektiğini kaydeden Özdemir, 3. Dönem Toplu Sözleşmesi´nde yerine getirilmeyen hükümlerin de ivedilikle hayata geçirilmesini istedi.

16 Nisan´da yapılan ve yüzde 51,4 ‘evet´ tercihiyle sonuçlanan referandumu değerlendiren Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Özdemir, “Memur-Sen bu sürecin önemli sacayaklarından biriydi. 81 il ve 350´yi aşkın ilçede yaptığımız programlarla süreçte önemli bir rol oynadık. Türkiye için mühim bir eşiği geçmiş olduk. Artık önümüze bakmalıyız.

Artık üreten, büyüyen, gelişen ve çözüm üreten Türkiye için ter akıtmalı ve kafa yormalıyız. Şu an durum gösteriyor ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halk ruhsatı vermiştir. Bu süreçte ‘hayır´ oyu veren de, ‘evet´ oyu veren de bu ülkenin insanıdır. Herhangi bir ayrışma olmadan, yönetsel mekanizmanın nitelikli olarak çekinceleri de ortadan kaldırarak doğru bir şekilde hareket etmesi ve önüne bakması gerekiyor. Bu seçim Türkiye´nin geleceğe yürüme iradesidir.

Bu seçim, vesayet sisteminin feshine, millet iradesinin hâkim kılınmasına işaret ediyor. Bu anlamda ‘evet´ Türkiye için önemliydi ve nihayetinde ‘evet´ kazanmış oldu. Milletin iradesine herkes saygı göstermelidir. Ülkemizin önü aydınlıktır. Türkiye hak ettiği zirveye ulaşacaktır. Umut ve güven ile ekonomik istikrara kavuşacağız. Önümüzdeki sürecin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.