İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 81 ilde uygulamaya geçen 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi kapsamında Acıgöl uygulama noktasında içinde çocuklu ailelerin bulunduğu araçlar durdurularak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay tarafından çocuklara kırmızı düdük, tişört ve şapka hediye edildi.

Artunay, çocuklara, babalarının kurallara uymaması halinde kırmızı düdüğü çalmalarını ve uyarılarda bulunarak ikaz etmelerini söyledi.

Artunay, Kurban Bayramı tatili nedeni ile yolculuğa çıkacak olan sürücülerin ve beraberindeki ailelerinin güvenli yolculuk yapmaları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Emniyet Müdürlüğümüzce ilimizde vatandaşların huzur ve güven içerisinde Kurban Bayramı’nı geçirmesi, olası trafik kazalarının önüne geçilerek can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla; 17-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında yoğun trafik tedbirleri alındığını söyledi.

Bu kapsamda il merkezinde özellikle MOBESE siteminde 17-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında kırmızı ışık ve emniyet kemeri denetimi yapılacak.

Trafik personeli trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde 7/24 esasına göre aralıksız denetimlerine devam edecek.