Açıklamada; “Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "Etik Eğitim" uygulaması başlatılmıştır.

Odamız ile "Muhasebe Mesleği Etik Sözleşmesi" yapabilmek üzere TÜRMOB Etik Eğitim Uygulaması´na katılım için portala giriş yapabilirsiniz. TÜRMOB Etik Eğitim Uygulaması teorik ve pratik eğitim süreçlerini içermektedir. Teorik eğitim süreci bu portal üzerinden uzaktan eğitim yöntemi ile pratik eğitim süreci ise odalarımızda yüz yüze eğitim yöntemi ile yürütülecektir.

Teorik Eğitim Süreci: Bu portaldaki kitap, sunu ve videolardan oluşan eğitim materyalleri ile yürütülecektir. Süreç eğitim kaydının yapılmasından sonra 2 hafta içerisinde en az 20 saatlik bir süreyi kapsamaktadır.

Teorik eğitimin son aşamasında teorik eğitim bilgisinin sınanabileceği "Etik Bilgi değerlendirmesi" portal üzerinden yapılacaktır.

Pratik Eğitim Süreci üyesi olduğunuz oda da Etik Vak´a uygulamaları ile sınıflarda yürütülecektir. 2 gün içerisinde 6 saatlik bir süreyi kapsayacak eğitime katılım için portaldan alınacak "Teorik Eğitim Tamamlama Belgesi"nin odaya verilmesi ve pratik eğitim programının odadan alınması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.