Özellikle çarşı merkezinde en işlek caddelerin seçildiği bu etkinlikte bayanlara meme kanserinin önemi ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirici konuların yer aldığı el broşürleri dağıtıldı. Ayrıca bayanlara erken teşhisin ne kadar önemli olduğu hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme yapılan bayanlara ise Dünya çapında hızla yayılan göğüs kanseri ile savaşmanın simgesi pembe kurdele takıldı.

Gün boyu açık kalan standa Türkiye Kamu-Sen heyeti ve Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz ziyaretlerde bulunarak Asenalara başarılar dilediler.

Asenalar bayrak dağıttı

Ülkü Ocakları Nevşehir il Başkanlığı Asena Birimi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çarşı merkezinde bayrak dağıtıp, geleceğin teminatı olan çocuklar ile bire bir ilgilendi.

Büyük beğeni toplayan bu etkinlikte çocukların yüzlerini boyayan Asenalar, daha sonra minikler ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ülkü Ocakları Nevşehir il Başkanlığı Asena Birim Başkanı Derya Tunç, tüm Nevşehir halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, bu cennet vatanı bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda can veren aziz şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun” açıklamasında bulundu.